“Kardeşimi sevmiyordum pişman değilim”

8-Yaşindaki-Kardeşini-
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’nın Manavgat ilçesinde geçen ağustos ayında 8 yaşındaki kardeşi Seyit Taha’yı 27 bıçak darbesiyle öldüren Sinan Yüksel, ”Onu sevmiyordum. Bu nedenle bıçakladım. Sonra polise teslim oldum. Pişman değilim” dedi. Mahkeme sanığa müebbet hapis cezası verdi.

Kardeşi Seyit Taha Yüksel’i (8), 27 bıçak darbesiyle öldüren Sinan Yüksel’in cezası belli oldu. Geçen yıl ağustos ayında işlenen cinayerin karar duruşması dün yapıldı. Manavgat 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davaya 19 yaşındaki sanık, SEGBİS aracılığıyla cezaevinden katıldı. Savcı iddianamede Yüksel’in cezai ehliyetinin tam olduğu yönünde rapor olduğunu hatırlatarak ‘kardeşi kasten öldürme’ suçundan cezalandırılması istendi.

YEŞİL SAPLI BIÇAK

İddianamede Yüksel’in, ”Biz 3 kardeşiz, ben en büyüğüm. Olay günü 15.00 sıralarında Seyit Taha’ya ‘Bir yere gidelim’ dedim. Yeşil saplı bıçağı da yanıma aldım. Türkbeleni’ne doğru gittik. Kardeşime önce sırtından bıçağı sapladım, sonra ön tarafından bıçakladım. Kardeşimi sevmediğim için onu öldürdüm. Daha sonra emniyete gidip teslim oldum. Ben tek başıma hücrede kalmak istiyorum, pişman değilim” dediği belirtildi.

NE KADAR CEZA ALDIM

Mahkeme sanık Sinan Yüksel’e ‘öz kardeşini öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi. İyi halden indirim yapan heyet, Sinan Yüksel’in cezasını ömür boyu hapse çevirdi. Kararın okumasının ardından sanık Sinan Yüksel, “Ben şimdi ne kadar hapis cezası aldım? Kaç yıl oluyor hapis cezası?” diye sorunca mahkeme başkanı, “Sen cezanın kaç yıl olacağını infaz savcısına sor. Biz müebbet hapis cezası verdik” dedi.



Bu Yazıya Tepki Ver