Karzai’den ‘ABD başarısız oldu’ yorumu

karzai
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Afganistan’ın eski Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, ABD’nin Afganistan’daki aşırılıkla mücadele etmek ve savaşla boğuşan ülkesine istikrar getirmek için geldiğini ancak yaklaşık 20 yılın ardından her iki konuda da başarısız olduğunu söyledi.

ABD ve NATO birliklerinin Afganistan’dan çekilmesine haftalar kala, ABD merkezli haber ajansı Associated Press’e (AP) konuşan Karzai, ülkesindeki aşırılığın en yüksek seviyede bulunduğunu ve 20 yıl önce aşırılıkla mücadele etmek ve istikrar getirmek gibi amaçlarla gelen koalisyon güçlerinin arkalarında bir facia bırakarak başarısız olduklarını ifade etti.

Karzai, Afganlar olarak tüm başarısızlıklarının bilincinde olduklarını ancak tam da bu sebeple ülkesine gelen büyük güçlerin Afganları rezalet ve felaket içinde bıraktıklarını vurguladı.

Afganistan’da görevde olduğu 13 yıl boyunca ABD ile sorunlu bir ilişkisi olan Karzai, Afganların barış için birleşerek gelecekleri için sorumluluk almaları gerektiğini belirterek birliklerin ülkesinden çekilmesini istedi.

Bu Yazıya Tepki Ver