Kavala davasında sıra dışı gelişmeler !

mahkeme
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İş insanı Osman Kavala, mimar Mücella Yapıcı, şehir plancı Tayfun Kahraman ve avukat Can Atalay’ın “Gezi Parkı eylemlerini organize ve finanse ettikleri” iddiasıyla yargılandığı davanın hakimi Mahmut Başbuğ, önce 15 Haziran’da, çArşı davasının görüldüğü İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne dosyaları birleştirme önerisi götürdü.

KENDİN PİŞİR KENDİN YE !

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi “birleştirme” ile ilgili bir karar vermeyerek duruşmayı 8 Ekim tarihine bıraktı ve sanık müdafilerinin yazılı beyanda bulunmasından sonra “birleştirme” hususunun değerlendirilmesine karar verdi.

Adli tatilde, İstanbul 30. Agir Ceza Mahkemesi Başkanı Mahmut Başbuğ, kendisine “birleştirme” konusunda onay vermeyen istanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na geçici görevlendirme ile getirildi. 30. Ağır Ceza Başkanı olarak yazdığı muzekkerenin karşı cevabını da 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı sıfatıyla imzalayarak kendi “birleştirme” talebine yine kendisi muvafakat verdi.

KAVALA MÜDAFİİLERİ İLGİNÇ KARARLARDAN ENDİŞELİ

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi “birleştirme” ile ilgili bir karar vermeyerek duruşmayı 8 Ekim tarihine bıraktı ve sanık müdafilerinin yazılı beyanda bulunmasından sonra “birleştirme” hususunun değerlendirilmesine karar verdi. 13. Ağır Ceza Mahkemesi adli tatilin başlamasına kadar “birleştirme” konusunda muvafakat vermedi.



Hukuki durum bu iken, adli tatilin başlamasıyla birlikte İstanbul 30. Agir Ceza Mahkemesi Başkanı kendisine “birleştirme” konusunda muvafakat vermeyen istanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na geçici görevlendirme ile getirildi. 30. Ağır Ceza Başkanı olarak yazdığı muzekkerenin karşı cevabını da 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı sıfatıyla imzalayarak kendi “birleştirme” talebine yine kendisi muvafakat verdi.

Tam bu hukuk ve akıl dışı uygulamalar sürerken yürurluge giren 4. Yargı Paketi’nde “tutuklama ve tutuklamanın devamı kararlarında ‘somut delil’ şartı aranması” yer almıştı. Osman Kavala hakkında İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yürütülen yargılamada ise, ısrarlı taleplerimize rağmen, hiçbir “somut delil” gösterilmeden tutukluluk sürdurüldü. Üstelik, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi 6 Ağustos’ta yapılması gereken duruşmayı iptal etti ve 2 Ağustos tarihinde yapılan tutukluluk degerlendirmesi sonucunda 4. Yargı Paketinde yer alan “somut deliller” gésterilmesi şartını göz ardı ederek Osman Kavala’nin tutukluluğunun sürmesine karar verdi.

İZLERİ YAKIN GEÇMİŞE DAYANAN HUKUKA AYKIRI UYGULAMALAR !

Osman Kavala müdafiileri adıyla yapılan basın açıklamasında “Kavala dosyasında tanıdık gelen ve izleri yakın geçmişe dayanan bu hukuka aykırı uygulamaların yorumunu kamuoyuna bırakıyoruz. Su önemli noktayı kamuoyuna yinelemek isteriz ki, AIHM kararı ile belirlenen hak ihlalleri devam etmektedir ve tutuklama ile ilgili Turk ceza kanun ve kuralları kararlı bir şekilde uygulanmamaya devam etmektedir.”

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir