Kemal Kılıçdaroğlu ile Mansur Yavaş Mersin’de!

son dakika

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş, Mersin’de yurttaşlarla bir araya geldi.

Türkiye’nin kaderinin belirleneceği 14 Mayıs seçimlerine az bir süre kalırken, Millet İttifakı’nın mitingleri devam ediyor.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Mersin’de vatandaşlarla buluştu.

KILIÇCAROĞLU VE YAVAŞ’A COŞKULU KARŞILAMA

Mersin’de Kılıçdaroğlu ve Yavaş’ın mitingi büyük bir kalabalığa sahne oldu. Yurttaşlar, kentte miting için hazırlanan alanı hıncahınç doldurdu. Coşkulu kalabalık, Kılıçdaroğlu ile Yavaş’ı sloganlar eşliğinde karşıladı.

MERSİN 2018 SEÇİM SONUÇLARI

Mersin 2018 yılında gerçekleştirilen son genel seçimde Cumhur İttifakı yüzde 41.4 oranında oy alırken Millet İttifakı ise yüzde 41.0 oranında oy aldı. Cumhur İttifakı’nın oy sayısı 470 bin 495 olurken, Millet İttifakı ise 466 bin 92 kişinin oyunu aldı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise AKP’li Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan 37.9 oranında oy aldı. CHP’nin 2018 yılındaki adayı Muharrem İnce ise bu seçimde Erdoğan’ı yüzde 37.4 oyla takip etti.

Partilerin oy oranları ise şu şekilde: AKP (28.6), CHP (26.8), HDP (16.9), İYİ Parti (13.6), MHP (12.8), Diğer (1.3)

MANSUR YAVAŞ KONUŞUYOR: PKK’YI SAVUNAN HÜDA PAR’I EL ÜSTÜNDE TUTUYORLAR

Programda konuşmasını yapmak üzere ilk olarak Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer kürsüye geldi. Seçer’in ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş kürsüye geldi.

Yavaş’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

TRT’Yİ ELEŞTİRDİ

*Propagandaya özel uçaklarla gidiyorlar. TRT gibi devletin bir kurumunda sayın Genel Başkanımız 32 dakika konuşuyor, Cumhurbaşkanı 32 saat konuşuyor. Hani adalet!

BİNALİ YILDIRIM’A YANIT

*PKK ile aynı görüşleri savunan HÜDAPAR’ı el üstünde tutuyorlar. Dün akşam eski başbakan (Binali Yıldırım) “HÜDAPAR bizim ittifakımızda değil” dedi; kendilerini milli, bizi gayri milli ilan etti. Oğlunuzun olduğu iddia edilen Hollanda’daki serveti getirin Türkiye’ye, kim milli kim gayri milli belli olur!

“AKP’NİN LGBT KARNESİNİ AÇIYORUM”

*En son 85 yaşındaki Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu’nu LGBT’ci ilan ettiler. Sürekli ‘Bunlar LGBT’ci’ diyorlar. Aslında kötü bir şey söylemek istiyorlar. Anlıyorsunuz ne demek istediğimi değil mi? Ben bunların LGBT karnesini açıyorum. Sayın İçişleri Bakanı, ‘Bunlar gelirse erkekle erkekle, insanla hayvan evlenecek’ diye sürekli fantezilerini anlatıyor. Maşallah çok zengin fantezileri var. Türkiye’de 2002’den sonra bir sürü LGBT derneği kurulmuş, bu hükümet zamanında. Bunlardan 7’si Soylu döneminde kurulmuş. LGBT oteli açılmış, müslüman eşcinseller derneğine de izin vermişler. Kimsenin cinsel hayatına devlet karışmaz ama bunu bizlere hakaret etmek amacıyla söylüyorlar.

*Ne silahlı kuvvetler, ne camiler, ne de okullar siyasete bu kadar alet edildi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU YURTTAŞLARA HİTAP EDİYOR

Yavaş’ın ardından kürsüye Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu geldi.

Kılıçdaroğlu Mersinli yurttaşlar tarafından coşkuyla karşılandı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

*Birlikte değiştireceğiz. Birleşe birleşe değişeceğiz. Bir otoriter yönetimi demokratik yollarla değiştireceğiz. 5 milyon 300 bin genç gidecek, otoriter yönetimi değiştirecek. Dünya siyaset tarihi bunu yazacak. Dünya gençliği için de örnek olacaksınız.

*Ben bütün depremzedelere söz verdim. 5 kuruş almadan onların evlerini ve iş yerlerini yapacağım. Anayasa diyor ki idarenin kusurunda olan bu kaybı idare karşılayacak. 20 yıl borçlanma olmayacak. Aslında Anayasa bunu diyor.

*Emekliye de söz verdim. Kurban Bayramı’nda emekli bankadan 15 bin lira parasını çekecek. Diyorlar ki ‘Parayı nerden bulacaksın?’ Bay Kemal devlette çalıştı yıllarca. Bütçeyi siyasi otorite yapar. Siyasi otorite parayı kime uygun görürse ona verir. Onlar gibi 5’li çeteye değil esnafa çiftçiye dağıtacağım ben.