“Kıbrıs ortak davamızdır”

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay ile makamında görüştü. Türkiye ile KKTC’nin, ortak tarihi ve kültürel yapısı ile ‘etle tırnak’ gibi olduğunu söyleyen Bakan Karaismailoğlu, “Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin geleceğe güvenle bakabilmesi ve Kıbrıs meselesine adil ve sürdürülebilir bir çözüm bulunması için kararlı duruşumuzu ve desteğimizi dün olduğu gibi yarın da sürdüreceğiz” dedi.

YOĞUN BİR İŞBİRLİĞİ

Karaismailoğlu, “2003 yılından bu yana yapılan ve planlanan yatırımlar ile Asya, Avrupa ve Afrika arasında lojistik merkez olma yolundaki hedefimiz, aynı zaman bölgesel güç irademizi güçlendirirken, küresel bir güç olma yolundaki adımlarımızı da desteklemektedir. KKTC’nin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile kara, hava, demir ve deniz yollarındaki ulaşım modlarıyla birlikte, iletişim ve haberleşme projelerinde de yoğun iş birliği içerisindeyiz” diye konuştu.

602 KM’LİK YOL YAPILDI

İki ülke arasında yapılan iş birliklerinin devam ettiğini ifade eden Karaismailoğlu, “İki ülke arasında 1988-2020 yıllarını kapsayan karayolları alanındaki iş birliği kapsamında, KKTC’de 19 ayrı yol kesiminde 181 kilometre bölünmüş yol ile birlikte, 20 ayrı yol kesiminde de 421 kilometre tek yol olmak üzere toplam 602 kilometre yolu yaparak hizmete açtık. Yanı sıra, 5 önemli karayolu ile ilgili yatırımlarımıza ise devam ediyoruz” şeklinde konuştu.



Bu Yazıya Tepki Ver