Kılıçdaroğlu Akşener zirvesinden “masayı terk etmemek kararlılığı” çıktı

meral akşener kemal kılıçdaroğlu

Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener arasındaki görüşmenin ayrıntılarını Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya yazdı. Muharrem Sarıkaya’ya göre, Akşener ve Kılıçdaroğlu ‘altılı masa’da sorun teşkil eden konuları çözmek için anlaştı. İki lider masayı sonuna kadar terk etmemek adına söz verdi.

Görüşmede ağırlıklı olarak, iki parti arasında krize yol açan kişiler, süreçler ve olaylar üzerinde duruldu.

Öne çıkan en önemli unsurlardan biri de aksaklıkların giderilmesi, sorunların bir daha ortaya çıkmaması için gerekli tedbirlerin alınması konusunda verilen sözler oldu.

‘Masanın terk edilmesini isteyenlerin eline koz verilmemesi’ için iki liderin de duyarlı kalacağında anlaşıldı.

Akşener, İmamoğlu’na destek vermek amacıyla İstanbul’a gitmesine dair CHP içindeki yaklaşımlardan duyduğu rahatsızlığı Kılıçdaroğlu’na iletti.

Akşener, “İzin alacak halimiz yok” ifadesini yineledi

Sarıkaya’nın aktardığına göre Akşener, görüşmede, “Ortak adayımız olarak belediye başkanı seçilmesini sağladığımız birine destek vermek için birilerinden izin alıp gidecek halim yok” görüşünü yineledi. Akşener, Kılıçdaroğlu’nun, ‘bu desteğin CHP’nin iç işine karışmak olduğuna dair‘ söyleminden duyduğu rahatsızlığı da aktardı.

Kılıçdaroğlu’nun görüşmede bu sözlerine açıklık getirdiği ve CHP’li bir kişinin durumuna ilişkin kararın da ancak partinin yetkili kurulları aracılığıyla alınabileceğine dikkat çekti.

Ortak aday gündemi masaya kalacak

Sarıkaya, iki partinin kurmaylarının da Akşener ve Kılıçdaroğlu’nun aday konusuna değinmediğini söylediğini aktardı.

Kurmaylara göre, ‘çoklu aday’ meselesi de iki liderin yemeğinde gündeme gelmedi. Bu konunun 5 Ocak’taki ‘altılı masa’ zirvesinde ele alınabileceği belirtildi. Sarıkaya’ya göre iki partinin kurmayları çoklu adaya sıcak bakmıyor.