Kılıçdaroğlu: Bütün garibanların sahibi Bay Kemal olacak

kılıçdaroğlu yavaş

Millet İttifakı’nın seçim çalışmaları kapsamında Balıkesir’de miting düzenlendi. Mitinge Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Ali Babacan katılım sağladı.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile Balıkesir’de mitinge katıldı.

Kılıçdaroğlu, KPSS’de yüksek puan alanların sözlüde elendiğini belirterek sözlüyü kaldıracağını söyledi. “Torpili bitireceğiz, torpili. Garibanın sahibi yok, bütün garibanların sahibi bay Kemal olacak” diyen Kılıçdaroğlu, mitingde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Türkiye’nin makus tarihini bu meydanda yeneceğiz, tıpkı atalarımızın yendiği gibi. Türkiye’nin karamsar bir ortamda olduğunu, büyük sıkıntılar olduğunu, hayat pahalılığını, gençlerdeki umutsuzluğu biliyorum. Herkesin sıkıntısı var, derdi var. 21 yıldır ülkeyi yönetiyorlar. Ama artık değişimin zamanı geldi. Yeni bir ruha yeni bir anlayışa ihtiyacımız var. Bir değişime ihtiyacımız var. Çok kutuplaştık, çok savrulduk; artık kucaklaşalım, barışmanın zamanı.

Yeni bir anlayışı bu ülkeye getireceğim. Tamamen 85 milyonun bir arada yaşadığı bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. İnşa etmenin yolu sizden, sizin oylarınızdan geçiyor. Altı lider bir aradayız, birlikteyiz. Hepimiz huzur istiyoruz.

Bölgenin şikayetlerini de biliyorum. Çiftçi zarar eder mi? Buğday, arpa, yulaf, et, canlı hayvan dışarıdan geliyor. Sen yurt dışındaki çiftçiyi destekleyeceğine kendi üreticini desteklesen daha iyi olmaz mı? Bunların tamamı olacak. Onlar 5’li çeteler için çalıştılar, Bay Kemal vatandaşı için çalışacak. 85 milyon birlikte çalışacağız; Türkiye’nin büyümesi kalkınması için çaba harcayacağız.

Üniversitelerimiz bilgi üretecek, öğrencilerimiz mezun olacak ve işleri hazır olacak. 100 bin öğretmen atamasını Cumhuriyet’in 100’üncü yılında yapacağız. Bütün köy okullarını açacağız. Köyde öğretmen de öğrenci de olacak. Her köyde öğretmen dışında ziraat mühendisi olacak. Bunların ücretlerini hükümet ödeyecek. Toprak analizi yapacak, hangi ürünlerin üretilmesi gerektiğini söyleyecek. Hayvancılık yapılıyorsa veteriner orada olacak, hayvanların aşılarını yapacak, yardımcı olacak. Köyün entelektüel düzeyini de yükselteceğiz. Hepsi üretecek, hepsi kazanacak.

2015’ten bu yana söylüyorum; ‘Ramazan ve Kurban Bayramı’nda emekli ücreti kadar ikramiye verin’ diye. Sonra baktılar Bay Kemal haklı ikramiye verdiler ama düşük. Emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı’nda asgari ücret kadar ikramiye vereceğiz. Önümüzde Kurban Bayramı var, her emeklinin 15 bin lira parası olduğunu göreceksiniz.

Biz mütevaziyiz. Evimiz, barkımız, mutfağımız, çocuklarımız da öyle” diye konuşan Kılıçdaroğlu, “Biz çocuklarımız askerlik yapsın diye, bedelliye göndermedik. Garibanın çocuğu askerlik yapıyorsa, Bay Kemal’in oğlu da askerlik yapsın dedik. Siyasetçi halka örnek olmazsa olmaz. O nedenle ahlaklı, erdemli, bilgili bir siyaset mücadelesi veriyoruz. Bu mücadeleyi kazanacağız.

418 milyar dolar, devleti soydular. Güçsüzseniz, paraları kaptırmışsanız sizin bu ülkeye faydanız yoktur. ‘Beni kızdırma, senin malvarlığını araştırırım’ dedi, tek cümle kurulamadı. 418 milyar dolarlık malı götürdüler. Sanıyorlar ki Bay Kemal bu parayı bulamaz. O paraların tamamını Türkiye’ye getireceğim. O paralar 5’li çetelerin, uyuşturucu baronların paraları değil, 85 milyonun parasıdır. Çalındı ve geri getireceğim.

Gencecik evlatlarımız üniversiteyi bitirmişler ve işsizler. Baba da evlat da işsiz. İmkanlar sınırlı. Bu tabloyu düzeltmemiz lazım. Evlatlarımızın iş güç sahibi olması lazım. KPSS’de yüksek puan alıyorlar, sözlüde eleniyorlar. Sözlüyü kaldıracağım, torpili bitireceğiz, torpili. Garibanın sahibi yok, bütün garibanların sahibi bay Kemal olacak.

Türkiye’yi yol geçen hanı haline geldi. Sanki bu ülkenin sınırı yok. 3,6 milyon Suriyeli kardeşimiz var. En geç 2 yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi Suriye’ye uğurlayacağız. Türkiye yol geçen hanı olmayacak. Türkiye onurlu, güçlü bir ülkedir. Suriye ile barışacağız. Onların can ve mal güvenliklerini sağlayacağız.”

‘SEÇİME Mİ GİDİYORUZ, SAVAŞA MI ANLAMADIK’

Kürsüye ilk olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş çıktı. Yavaş, “Seçime mi gidiyoruz. Savaşa mı gidiyoruz anlamadık. Siyasi partiler birbirinin rakibidir. Bizim karşımızda düşman filan yok. Herkesin farklı düşünmesi gayet normal. ‘Teröristleri nasıl gömdüysek, muhalefeti de gömeceğiz’ diyorlar. Bu nasıl bir dil?” dedi.

Yavaş, “Ülkemizde uçurum çok açıldı. Koltuktan kalkmak istemiyorlar. Çocukları lüks araçlarla geziyor, çakarlı araçları bırakmak istemiyorlar. 31 Mart seçimleri öncesinde de Ankara’da rantı bırakmak istemiyorlardı. 16 milyar lirayı Ankapark’a gömdüler. Çocuklarına televizyon kanalı, spor kulübü aldılar” ifadelerini kullandı.

YAVAŞ: RUH SAĞLIĞINIZ İYİ Mİ SİZİN?

“Kılıçdaroğlu seçilirse İHA’larımızı, SİHA’larımızı hangara kapatırlar” diyen Tarım Bakanı Vahit Kirişçi’ye de yanıt veren Yavaş; “Son günlerde İHA’lar, SİHA’lar, TOGG seçime alet edilmeye başlandı. Bunlar bizim milli malımız. Nasıl daha önceki hükümetler ASELSAN’ı, HAVELSAN’I, ROKETSAN’I, gelen hükümetlere devrettilerse elbette İHA’lar SİHA’lar da devredilecek. Bize düşen çok daha iyisini geliştirmek olacaktır. Bağımsızlık bizim geleneğimizde vardır. Bağımsızlığımızı korumak için milli güvenlik politikalarımızı devam ettireceğiz. Bugün bir bakan diyor ki “biz gidersek İHA’ları SİHA’ları hangara gömecekler” ne içtiniz ne yediniz sayın bakan? Ruh sağlığınız iyi mi sizin?” dedi.

İMAMOĞLU: PAZARA GİTTİĞİNİZDE BİLE DÜN İLE BUGÜN ARASINDA FARK VAR

Yavaş’ın ardından kürsüye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu çıktı. İmamoğlu, “Göreceksiniz başarılı olacağız. Birliğin beraberliğin dönemidir. Her şeyi bilen bir kişinin otoritesi bizi nereye getirdi görüyoruz. Pazara gittiğinizde bile dün ile bugün arasında fark var. İnsanlar cebindeki parasıyla dün alabildiklerini bugün alamıyorlar. 22 yılda -cek, -cak diyen iktidarı bu millet tıpış tıpış evine yollar” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, “Bu millet hak yiyenle yemeyeni ayırt eder. Balıkesir’in halkı yalancı pehlivanla gerçek pehlivanı ayırt eder. 15 Mayıs sabahında sizi pırıl pırıl güzellikte bir Türkiye’ye uyandıracağız. Mülakat belasından bu memleketi kurtaracağız.” diye konuştu.