Kılıçdaroğlu, Katılımcı Bütçe Çalıştayı’nda konuştu: “Politikacıysanız millete hesap vereceksiniz”

kılıcdaroglu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, demokrasinin önemine vurgu yaptı. “Demokrasiyi geliştirdiğiniz andan itibaren göreceksiniz, her alanda toplum huzura kavuşacak” diyen Kılıçdaroğlu, “Anneler çocuklarını gülerek, eğlenerek büyütecekler, yetiştirecekler, hayata kazandıracaklar. Üniversiteler bilgi üretecek. Katma değeri yüksek ürünler üreteceğiz. Dolayısıyla hep beraber maviliklere yürüyeceğiz” açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da Şişli Belediyesi Katılımcı Bütçe Çalıştayı’nda konuştu.

“MİLLETE HESAP VERMENİN ONURLU BİR GÖREV OLDUĞUNU ASLA UNUTMAYACAKSINIZ”

Katılımcı bütçenin demokrasinin güçlenmesi demek olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Siyasetçinin halkına hesap vermesi demektir. Bazen politikacılar çıkar, şunu söyler: ‘Millete hesap mı vereceğiz?’ Evet efendim. Politikacıysanız millete hesap vereceksiniz. Millete hesap vermenin onurlu bir görev olduğunu asla unutmayacaksınız. Çünkü harcadığınız para sizin paranız değil. 83 milyonun parasını topluyorsunuz ve o parayı harcıyorsunuz. Dolayısıyla hesabını vereceğiniz kitle, 83 milyon” şeklinde konuştu.

“ANNELER ÇOCUKLARINI GÜLEREK BÜYÜTECEKLER”

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

* Demokrasiyi geliştirdiğiniz andan itibaren göreceksiniz, her alanda toplum huzura kavuşacak, her alanda hızla büyüyecek, gençler geleceğe umutla bakacak.

* Anneler çocuklarını gülerek, eğlenerek büyütecekler, yetiştirecekler, hayata kazandıracaklar.

* Üniversiteler bilgi üretecek. Katma değeri yüksek ürünler üreteceğiz. Dolayısıyla hep beraber maviliklere yürüyeceğiz.

İstanbul’daki temaslarını sürdüren CHP Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu, son olarak, Covid-19 salgını döneminde CHP’ye katılan üyeler ile buluştu.

“PANDEMİDE CHP İSTANBUL ÖRGÜTÜNE 39 BİN 471 YENİ ÜYE KATILDI”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, salgın sürecinde CHP İstanbul örgütüne 39 bin 471 yeni üye katıldığını, bunun 10 bin 434 tanesinin genç olduğunu açıkladı.

“ÇİÇEĞİN BÜYÜTÜLEMEDİĞİ YERDE ÇOCUK BÜYÜTMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Ardından, CHP’ye üye olan apartman görevlisi Mehmet Doğan kürsüye çıkarak şu açıklamalarda bulundu:

* Herkes çiçek bakar evinde; biz çiçeğin bakılamadığı, büyütülemediği yerde çocuk büyütmeye çalışıyoruz. Ama buna rağmen hala ayrımcılık yaşıyoruz. Nasıl yaşıyoruz?

* Ülkemizi idare eden insan tarafından ayrımcılığa uğruyoruz. Ben buna karşı çıkıyorum. İsyan etmiyorum ama ben bunu kabul edemiyorum. Sizlerin de kabul edemediğini biliyorum.

“AMAN VERME KILIÇDAROĞLU, HALKIMIZA KIYANA”

AKP’den istifa edip CHP’ye üye olan iş insanı Alaattin Aksoy ise şöyle konuştu:

* Hepinize söz veriyorum, Sultanbeyli’de önümüzdeki ilk seçimde CHP birinci parti olacak. Gücümüz halkın gücü, sözümüz halktan yana, aman verme Kılıçdaroğlu, halkımıza kıyana. Sultanbeyli’de bugün itibariyle halk hareketini başlatıyoruz. Elimi değil, gövdemi taşın altına koymaya geldim.

“DURUŞUNUZ BENİ ÇOK ETKİLEDİ”

AKP Kadın Kolları’ndan istifa ederek CHP’ye üye olan Ümmü Gülsüm Küçükberber de şu ifadeleri kullandı:

* (Kılıçdaroğlu’na) Ben sizi bir iftar yemeğinde gördüm, duruşunuz beni çok etkiledi. Yıllarca AK Parti’ye hizmet vermiş bir insanım. Sizin duruşunuz gerçekten beni o kadar etkiledi ki ve yolunda gitmeyen şeyler, ‘acabalar’ cevap buldu ve şu an buradayım. Kemalist bir anne olarak 3 tane evlat büyüttüm. Oğlumun birisi müzisyen, birisi yazılım mühendisi, kızım da diş hekimliği için sınavlara hazırlanıyor. Şu anda eşimi de bu tarafa aldım diyelim.

“PANDEMİDE ÇOK YANIMIZDA OLDUNUZ”

* Neden buradayım? Hep birlikte sizi aramızda görerek, hele pandemi döneminde o kadar yanımızda olduğunuzu gördüm ki… Kadına, doğaya, insana olan hizmetlerinizle çok mutlu bir şekilde buradayım. İnşallah hep birlikte, sizi de aramızda görerek bundan sonra bu şekilde bir yol almak istiyorum.”

“18 YAŞIMI DOLDURUR DOLDURMAZ CHP’YE ÜYE OLDUM”

Daha önce hiçbir partiye üye olmamış, 18 yaşını doldurduktan sonra ilk kez CHP üyesi olan gençleri temsilen konuşan Selen Ağacık ise şöyle dedi:

* Biz gençler olarak bize parmak sallanan, özgürlüğümüzün kısıtlandığı, geleceğe dair kaygılarımızın her geçen gün arttığı şu karanlık günlerde ‘Ben de taşın altına elimi koymalıyım’ diyerek 18 yaşımı doldurur doldurmaz aydınlık Türkiye’yi inşa edecek biz gençlerin umudu olduğuna inandığım Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye oldum.

“CUMHURİYET’E SAHİP ÇIKACAĞIZ”

İnanıyorum ki biz gençlerin hayal kurmasına vesile olan genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu, hayallerimizi büyütecek; Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde aydınlık bir Türkiye’yi yeniden inşa edecek ve Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyet’e sahip çıkacağız. Bütün genç arkadaşlarımı özgürce düşünüp, özgürce konuşabilecekleri Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olmaya davet ediyorum.”

“GEÇMİŞTEKİ BÜTÜN HATALARIMIZI TELAFİ ETTİM VE EDECEĞİM”

Ardından kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

* Öyle bir noktaya getirdiler ki bizi; komşumuzun kimliğini soruyoruz, komşumuzun inancını soruyoruz, komşumuzun yaşam tarzını soruyoruz. Ya komşu komşunun külüne muhtaçtır.

* Peki komşu komşunun külüne muhtaçsa ve berabersek o zaman neden bu ayrışma? Şundan emin olmanızı isterim:

* Geçmişte bizim de hatalarımız oldu, bizim de eksikliklerimiz oldu. Bütün o hataların hepsini telafi ettim ve edeceğim. Bütün eksikliklerimizi telafi ettim ve edeceğim. Bu parti gerçek anlamda halkın partisi olacak.

“ÖYLE SİYASET YERE BATSIN”

* Eğer bu ülkede hala insanlar Pazar artıklarından besleniyorlarsa, evlerine ekmek götüremeyen binlerce insan varsa, çocuğunu yatağa aç yatıran anneler varsa öyle siyaset olmaz.

* Öyle siyaset yere batsın. Siyaset herkesin karnının doyduğu, herkesin özgürce düşüncesini ifade ettiği bir alandır. Benim gibi düşünmeyene siyaset saygı göstermek zorundadır.

“AYRIŞTIRMAYI BİTİRECEĞİZ”

* Aklımızı kullanacağız. Dostluğumuzu geliştireceğiz. Ayrışmayı bitireceğiz ve bu ülkenin sorunlarını ve kendi sorunlarımızı çözeceğiz, halkla beraber çözeceğiz.

* Ayrışmayı değil beraberliği sağlayacağız. Bunu yaptığımız zaman zaten millet oluruz. Bana çok saldırılar oldu, ben bunu biliyorum. Linç girişimleri oldu, bunları da biliyorum.

* Ama hiçbir şey beni bu millete hizmet etmekten alıkoyamaz. Benim siyaset anlayışım şöyledir: Rahmetli Ecevit söylerdi, ‘Ne ezen ne ezilen, insanca, hakça bir düzen.’ İstediğimiz budur. Göreceksiniz Allah’ın izniyle hakkı, hukuku ve adaleti bu memlekete getireceğiz.

“HALKLA BERABER HAREKET EDECEĞİZ”

* Bazen kanaat önderleriyle konuşuyorum, diyorlar ki, ‘Biz CHP’yi böyle bilmiyorduk.’ Diyorum ki, ‘Haklısın.’ Çünkü CHP’yi biz size anlatmadık ki… Bizim rakiplerimiz gelip anlattılar size CHP’yi. Peki bunun sorumlusu kim? Sorumlusu biziz.

* Gitmedik halka, kendimizi anlatmadık. Sırça köşklerde bazen oturduk, millete bazen tepeden baktık, bazen çok elit takıldık. Yok artık o. Şimdi halkla beraber hareket edeceğiz. Halkın bütün katmanlarına ineceğiz ve birlikte bu ülkenin sorunlarını çözeceğiz.”