Kılıçdaroğlu TRT konuşmasını Erdoğan’ın montaj itirafına ayırdı

kemal kılıçdaroğlu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kılıçdaroğlu seçimin ikinci turu için TRT’de yapacağı konuşmayı Erdoğan’ın mitinglerinde izlettiği ve montaj olduğunu açıkladığı videolara ayırdı. CHP de konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacak.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu bugün (23 Mayıs) TRT’de seçimin ikinci turuna ilişkin konuşma yaptı.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun kampanya filmine PKK yöneticilerinden Murat Karayılan’ı montajlayarak görüntüleri CHP’nin seçim kampanyası filmi gibi mitinglerde göstermişti. Erdoğan dün (22 Mayıs) katıldığı TRT yayınında görüntülerin montaj olduğunu itiraf etmişti.

Medyascope’tan Cansu Timur’un haberine göre Kılıçdaroğlu, TRT konuşmasını montaj görüntülere ayırdı. Bunun yanı sıra, CHP konuya ilişkin suç duyurusunda bulunma kararı aldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, öğleden sonra yapacağı açıklamada konuya ilişkin suç duyurusunda bulunacağını kamuoyu ile paylaşacak. Ayrıca, önümüzdeki günlerde konu gündemde tutulmaya devam edecek.

Kılıçdaroğlu’nun TRT’deki konuşmasının ilk yayını yarın saat 21.11’de, ikinci yayını ise cumartesi günü 17.39’da yayınlanacak.

ERDOĞAN İTİRAF: ‘AMA MONTAJ AMA ŞU AMA BU’

Erdoğan dün TRT canlı yayınında izlettiği videonun montaj olduğunu kabul ederek “CHP Genel Başkanı sırtını PKK terör örgütüne dayamıştır. Kılıçdaroğlu’nun Kandil’dekilerle video çekimleri var. Bunları yayınladılar. ‘Haydi, haydi’ türü. Ama montaj ama şu ama bu. PKK’lılar videolarla bunlara destek verdi” demişti.



Erdoğan’a itirafı sonrası “Montajcı sahtekar” diyen Kılıçdaroğlu “İkinci turda kimseyi manipüle edemeyecekler. Tüm maskeler düştü, her şey gün gibi ortada. Gençler, kendilerini sahte muhalifle manipüle eden Erdoğan’ın hesabını kesecek. Cehennemin kapılarını kimin kapayacağı da artık netleşmiştir. Seçim sıfırdan başlamıştır. Haydi Sandığa” ifadesini kullanmıştı.

Bu Yazıya Tepki Ver