Kılıçdaroğlu: “Vatanı satanlarla kavga edeceğiz”

Kemal Kılıçdaroğlu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında rest çekti… Konuşma metnine bağlı kalmayan Kılıçdaroğlu “Vatanı satanlarla kavga edeceğiz” diyerek kürsüyü terk etti.

“GÜZEL AÇIKLAMALARIMIZ VAR”

“6 siyasi partinin genel başkanları olarak pazar günü toplandık, uzun bir çalışma yaptık. Çalışmamız sonucunda kamuoyuna tek sayfalık bir açıklama da yaptık. ‘Siyasi Ahlak Yasası’nı çıkaracağız’ diye bir sözümüz var. Bunun çalışmaları için bir komisyon kuruldu. Böylece siyaseti kirlilikten arındırma konusunda çok güçlü bir iradeyi 6 genel başkan ortaya koymuş oldu.

Ekonomik ve sosyal konseye işlerlik kazandıracağız, Merkez Bankası’nın bağımsızlığı teminat altına alınacak, uzun vadeli strateji ve planlamadan sorumlu bir kurulun oluşturulması için de çalışmalarımızı sürdürme konusunda komisyonlar oluşturduk. Ayrıca 6 liderin belirleyeceği cumhurbaşkanının niteliklerini de kamuoyuyla paylaşmış olduk.”

“GEZİ, ÖZGÜRLÜĞÜ HAYKIRAN GENÇLERİN SESİDİR”

“Dün bir karar açıklandı. Gezi kararı açıklandı. Değerli arkadaşlarım kurgulanmış mahkemelerden adalet çıkmaz. Burada görev alan hakimlerin bir kısmı zaten önceden kararlarını vermişler. Verdikleri kararlar kendi özgür iradeleriyle verdikleri kararlar değil. Talimatla aldıkları kararların altına imza atıyorlar.

Bu tür mahkemelerle yeni karşılaşmıyoruz aslında demokrasi tarihimize baktığımızda bu tür mahkemeleri çok gördük. Bu ülkenin Genelkurmay Başkanının bile ‘terörist’ olarak kurgulanmış mahkemelerle hapse atıldığını gördük. Gezi nedir? Bizim demokrasi tarihimizde özgürlüğü haykıran gençlerin sesidir.”



“BİZİM VERA’YA BİR SÖZÜMÜZ VAR”

Bizim Vera’ya bir sözümüz var, biz Vera’yı tekrar babasıyla kucaklaştıracağız. Bunu iktidar beşli çetelerin iktidarıdır. iç kimse unutmasın halkın değil milletin değil beşli çetelerin iktidarıdır. Ben devletin nasıl soyulduğunu şöyle iade edeyim; bugün farklı bir konuşma ile karşınızda olacağım.”

“KAVGA EDECEĞİZ”

Bu iktidar 5’li çetelerin iktidarıdır” diyen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Halkın, milletin iktidarı değildir. Milletin nasıl soyulduğunu şöyle ifade edeyim, hepimiz bu güzel ülkede birlikte ve beraber yaşamak zorundayız. Bugün yazdığım konuşmayı bir kenara bıraktım. Karanlığa mahkum edilen milyonların sesini dile getirmek istiyorum. Karanlığa mahkum edilen çocuklarımız dolaysıyla öfkeliyim. Ey saray, sesimi duyuyor musun? Görmezden geldiklerinin, hiç kimse olarak gördüklerinin ışıksız evlerinden sesleniyorum. Yoksulların biriken öfkesini görüyor musun? Evsiz, elektriksiz, aç bıraktığın bebeklerin ağlamasını duyuyor musun? Sonra o karanlıkta senin 5’li çetelerini düşünüyorum ve yumruklarımı sıkıyorum. “Bunlar engerekler ve çıyanlardır, bunlar aşımıza, ekmeğimize göz koyanlardır” diyor Ahmed Arif. Dünya kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalanlar yüzünden bu hale geldi. Cesaret yoksa zafer yoktur. Yol arkadaşlarıma sesleniyorum, bu engerek ve çıyanlarla çatışma ne kadar sert olursa zafer de o kadar yakın olacaktır. Ne pahasına olursa olsun yürüyeceğiz. Ya şimdi bana katılın, ya da yolumdan çekilin. Vatanı satanlarla kavga edeceğiz, milyonların elektriğini kesenlerle kavga edeceğiz. Çocukları etten, sütten mahrum bırakanlarla kavga edeceğiz. Bu kiralarla, bu enflasyonla, sokaklarımızı mafyaya teslim edenlerle, ülkenin onurunu konsolosluk bahçelerine gömenlerle kavga edeceğiz.

Mücadeleye devam edeceklerinin altını çizen Kılıçdaroğlu, konuşmasını “Vatanı satanlarla kavga edeceğiz” vurgusu yaparak sonlandırdı.

KONUŞMASINI KISA TUTTU

Kılıçdaroğlu her hafta yaptığı grup toplantısına 1 saate yakın konuşma yapardı ancak bugün sadece 10 dakika konuşarak, “Hadi eyvallah arkadaşlar” diyerek konuşmasını kısa kesmesi dikkat çekti

Bu Yazıya Tepki Ver