Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu Van’da yurttaşlara sesleniyor

kemal kılıçdaroğlu

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Van’da yurttaşlarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu’na İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu eşlik etti.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Van’da vatandaşlarla bir araya geldi.

VAN 2018 SEÇİM SONUÇLARI

Van’da 2018 yılında gerçekleştirilen son genel seçimde HDP yüzde 62.2 oy alırken, Cumhur İttifakı 31.3 oranında oy aldı. Millet İttifakı’nın oyu ise 5.4 oldu.

Partilerin oy dağılımı ise şu şekilde: HDP (62.2), AKP (28.8), CHP (2.9), MHP (2.5), İYİ Parti (1.7), Diğer (1.9)

KILIÇDAROĞLU’NA COŞKULU KARŞILAMA

Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu’nun kentte gerçekleştireceği mitinge Van halkı yoğun ilgi gösterdi. Kent merkezinde belirle miting alanı hıncahınç dolarken, Kılıçdaroğlu sloganlar eşliğinde karşılandı.

İMAMOĞLU HALKA HİTAP EDİYOR

Programda ilk olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu kürsüye geldi.

Yurttaşlara seslenen İmamoğlu’nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

Millet İttifakı’nda Van hakkını alacak. Sizinle bir sözleşmemiz lazım. Bir talebim var. Bu talebi kabul ederseniz mutlu olacağım. Bu kardeşinizi hemşehriniz olarak kabul eder misiniz. Ben kendimi bugün hemşehriniz olarak kabul ettim, Allah razı olsun.

Devletle millet arasında bariyer olmaz. Biz, devletle millet arasındaki bariyeri kaldıracağız. Vanspor’un stadını da Millet İttifakı olarak biz yapacağız.

Her birimiz eşitiz. Şu cennet vatanın en doğusundan en batısına, en kuzeyinden en güneyine hepimiz eşitiz. Bu memlekette hiçbir noktasında, hiçbirimizin farkı yok. Bu eşitsizlik sadece bir yönetim sıkıntısıdır. Bunu aşacağız. Van Doğu’nun yıldızı olmak zorunda. Biz Van’ı Doğu’nun yıldızı yapacağız. Van, 81 ilde ekonomik gelişmişlik olarak 61’inci sırada. Van ilk 10’a girmeli. İstanbullu Van’ı gelip görmek için can atmalı. Van Gölü, Van Denizi ayrı bir dünya, kahvaltısı lezzeti ayrı bir dünya… Ama esas güzeli insanı, insanı.

Millet İttifakı’nın en dev projesi ‘hak, hukuk, adalet’ projesidir. Çocuklarımızın eşit eğitim almasını sağlayacağız, hayal kurmalarını sağlayacağız. Çalıştıkları zaman bu devletin her kademesinde görev alacaklar. Bu memleketin en üst noktalarına çıkabilecekler. Biz güçlü bir gelecek vadeden bir ekiptir. Size hizmet etmekten onur duyacaktır.

Biz, bu seçimde, hayatını hak hukuk mücadelesine ayırmış olan 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na oylarınızı istiyoruz. Hiçbir haksızlığı kabul etmeyiz. Bu memlekette milletin istediği olacak. Milletin dediğinin üstüne hiçbir şey olmaz. Bu Cumhuriyetin temelinde ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ duygusu vardır. Devlet milletine, gücünü değil sevgisini, gülen yüzünü hoşgörüsünü gösterir. Biz devleti tekrar o eski güzel günlerine döndüreceğiz.

“YARDIMLARA KESECEK DERLERSE SAKIN İNANMAYIN”

Yeni bir anlayış ortaya koyacağız, hiçbir bürokrat bir siyasi partinin değil, milletin ve devletin memuru olacak. Kapınızı çalabilirler, bunlar gelirse ‘yardımları kesecek’ diyebilirler. Sakın inanmayın. Bu kardeşiniz İstanbul’da yardımları 5 katına çıkardı. Biz, vazifemizi yerine getirirken hiçbir vatandaşımızı rencide etmedik. Veren el alan eli görmez.

“KAYYUM DÜZENİNE SON VERECEĞİZ”

Bu kardeşinizin elinden seçimi almaya kalktılar. Ama millet bu siyaset anlayışına tam 806 bin oyluk demokrasi tokadı attı. Size söz, haksızlığa asla evet demeyerek, kayyum düzenine son vereceğiz.

KILIÇDAROĞLU HALKA HİTAP EDİYOR

İmamoğlu’nun ardından kürsüye Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu geldi. Kılıçdaroğlu, kendisini karşılayan coşkulu kalabalığa hitap ediyor.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

Ekrem başkana hemşehri sözü verdiniz, bana da vereceksiniz çünkü ben ilkokula Erciş’te başladım. Erciş’te müzik dersinde öğrendiğim ilk türkü de Ordu’nun Dereleri olmuştu. Ama Ordu nerede bilmiyordum. Şimdi bu kadim kentte olmaktan son derece mutluyum.

Dünya kadar sorun var biliyorum, kimlerin neler yaptığını da biliyorum. Ama benim bu ülkenin insanlarına sözüm var. Bu ülkeye, barışı, huzuru, kardeşliği getireceğim. Bu ülkede kimse inancından ve kimliğinden dolayı ötekileştirilmeyecek. Allah’ın yarattığı en değerli insandır ve benim başımın üstünde yeri vardır.

Büyük haksızlıklar yapıldığını, demokrasin ayaklar altına alındığını biliyorum. Seçimle gelenlerin görevden alındığını biliyorum. Size söz veriyorum hepsini çözeceğim. O kayyum denen garabet uygulamayı tümüyle bitireceğiz. (Yuh sloganları üzerine) Arkadaşlar yuh çekmeyin, gidip sandıkta oy vereceksiniz, bunu yapanları beraber emekli edeceğiz, göndereceğiz. Kavgadan bıkmadık mı, yeter artık. Memlekette kucaklaşmak istiyoruz. Ayrılık, gayrılık bize hiçbir şey vermedi.