Kılıçdaroğlu’ndan Cumhurbaşkanı nasıl olmalı tarifi

Kılıçdaroğlu (1)
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne’de muhtarlarla buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2023 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefetin adayının kim olacağına yönelik tartışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, son günlerde Cumhurbaşkanlığı adayı tartışmalarının yaşandığını hatırlatarak “Ali mi olsun, Veli mi olsun, anketler, şunlar bunlar. Önce ülkesini seven her vatandaşın elini vicdanını koyup şunu düşünmesi lazım. Bu memlekete nasıl bir cumhurbaşkanı olmalı. Asıl sorumuz bu olmalı” dedi.

“Öyle bir cumhurbaşkanı olmalı ki 83 milyonu kucaklamalı” diyen CHP lideri, şu ifadeleri kullandı: Tarafsız olmalı, bir partinin genel başkanı değil bütün vatandaşları kucaklamalı. Cumhurbaşkanı seçilecek kişinin günün 24 saati konuşması doğru değil. Cumhurbaşkanı çok önemli günlerde çok önemli zamanlarda açıklamalar yapar. Cumhurbaşkanı her şeye maydanoz olmaz. Cumhurbaşkanı kendisi ve ailesiyle birlikte örnek olmalı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının bir bölümünde muhtarlara da şöyle seslendi:

Her muhtarlığın ayrı bir bütçesinin olması lazım. Sizin bulunduğunuz mahallede vatandaşlar Emlak Vergisi ödemiyor mu, ödüyor. Belediye alıyor o parayı. Yüzde 1’i muhtarlık bütçesi olarak ayırsa ne olur, hiçbir şey olmaz. Muhtarlık bütçesi demek aynı zamanda o bütçenin harcanırken denetlenmesi anlamına gelir. Kaynakları adaletli bölüşeceğiz.

Sosyal yardım dağıtırlırken neden hiç mahalle muhtarından görüş alınmaz. Muhtarın bir parti kimliği yok. Mahallenin fakirini, zenginini en iyi muhtar bilir. Sosyal yardımlar muhtarlar aracılığıyla dağıtılmalı.



Bu Yazıya Tepki Ver