Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: “Ey Saraydaki ekonomi dehası !”

recep tayyip erdoğan kemal kılıçdaroğlu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kapılarını kapatarak kendisini içeri almayan Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) bugün açıkladığı enflasyon rakamıyla ilgili, “Makyajladıkları rakamlarda bile üretici enflasyonu yüzde 80’e dayanmış. Bu daha az üretim, daha fazla hayat pahalılığı demek” dedi. Ana muhalefet lideri, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Ey Saraydaki ekonomi dehası, dokunduğun her şeyi eline yüzüne bulaştırdın!” diye seslendi.

thumbnail
İlgili Haber
TÜİK Aralık enflasyon oranını açıkladı
thumbnail
İlgili Haber
ENAG: 12 aylık enflasyon yüzde 82,81

Kılıçdaroğlu’nun paylaşımı şöyle:

“TÜİK yıllık tüketici enflasyonunu yüzde 36,08 seviyesinde ilan etti. Makyajladıkları rakamlarda bile üretici enflasyonu yüzde 80’e dayanmış. Bu daha az üretim, daha fazla hayat pahalılığı demek. Ey Saraydaki ekonomi dehası, dokunduğun her şeyi eline yüzüne bulaştırdın!

Bu arada metal sanayicileri, emekçilere %17 zam teklif etmişsiniz. Bu TÜİK’ten bile beter teklifinizi not ettik. Köleniz değildir emekçiler, bu gayriciddi tavrınızdan hemen vazgeçin ve emekçilerin alın terlerinin karşılığını verin. Pazarlıkları yakından izliyoruz, bilginiz olsun.”

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir