Kilisede tepki çeken görüntü: 3 gözaltı

klise
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Kadıköy’de Ermeni kilisesinin kapısının üzerine çıkan 2 kişi çalan müzik eşliğinde oynadı. Sosyal medyada hızla yayılan görüntüler büyük tepki topladı. AK Parti Sözcüsü Çelik de “Bu saygısızlığı kınıyoruz” açıklamasını yaptı. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

“İbadethaneye yapılan bu çirkin davranışı kınıyoruz”

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, “11.07.2021 Pazar günü saat: 00.55 sıralarında Caferağa Mahallesi Khalkedon Meydanında, Surp Takavor Kilisesi’ne araçla gelen bazı şahısların, giriş kapısı üzerine çıkarak uygunsuz davranışlar sergiledikleri tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalarda; şüpheli Y.E.U ve Ö. F.A ile aracın sahibi O.Y adlı şahıslar 12.07.2021 günü ikametlerinde yakalanmışlardır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. İbadethaneye yapılan bu çirkin davranışı kınıyoruz” denildi.

AK PARTİ’DEN TEPKİ

Olaya bir tepki de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi. Twitter hesabından bir paylaşım yapan Çelik, “Kadıköy Surp Takavor Kilisesi’nin duvarının üstüne çıkan bir grup, bu dini mekana gösterilmesi gereken saygıya yakışmayan davranışlarda bulunmuştur. Surp Takavor Kilisesi’ne yönelik bu saygısızlığı kınıyoruz. Mabedlere yapılan saygısızlık herkese karşı saygısızlıktır” dedi.

thumbnail
İlgili Haber
Kadıköy’de Kilise’ye saygısızlığa HDP’li Garo Paylan’dan tepki

Çelik, “Camileri, kiliseleri, havraları hedef alan, dini mekanların saygınlığına yaraşmayan her türlü eylemi provokasyon olarak değerlendiriyoruz ve insanlık adına mahkum ediyoruz” ifadelerini kullandı.



“HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER”

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin bir paylaşım yaptı. Altun’un mesajında şu sözler yer aldı: “Kadıköy Surp Takavor Kilisesi’ne yapılan saygısızlığı kınıyoruz. Din ve vicdan hürriyeti asıldır. Mabedler kutsaldır, dokunulmazdır. Bu saygısızlığı yapanlar hukuk önünde hesap vereceklerdir. Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de bu tür kışkırtmalara prim vermeyecektir.”

Bu Yazıya Tepki Ver