“Kim ile görüşmem”

KIM1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kim Jong-un ile görüşmek için ön şartı olduğunu belirten Joe Biden “Nükleerden arınma konusunda daha ciddi adımlar atmalı” dedi

ABD Başkanı Joe Biden, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile yaptığı görüşmenin ardından Kuzey Kore’ye uyarıda bulundu. Biden, Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un ile görüşmek için bir ön şartı olup olmadığının sorulması üzerine, “Kim, nükleerden arınma konusunda daha ciddi olana kadar görüşmem” yanıtını verdi. Başkan, “Kuzey Kore’nin nükleer ve füze programlarına yönelik ortak bir tutum takınma konusunda mutabık kaldık” dedi.

“DURUMDAN ENDİŞELİYİM”

Joe Biden, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Kuzey Kore’deki durumdan dolayı ikimiz de derin endişe duyuyoruz. Kore Yarımadası’nın nükleerden arındırılmasına giden yolda tansiyonun düşmesi için Kuzey Kore ile diplomatik bir ilişki kurma arzusunu paylaşıyoruz” diye konuştu. Bu arada ABD Başkanı, Dışişleri Bakanlığı’nda çalışan kariyer diplomatı Sung Kim’in, Kuzey Kore Özel Temsilcisi olarak atandığını duyurdu.

 



Bu Yazıya Tepki Ver