Kimliğini kaybetti, hayatı kabusa döndü

1

İki çocuk babası Ersöz’ün kaybolan kimliğini bulan dolandırıcılar, onun adına şirket kurup, naylon fatura ile binlerce lira borca soktular. Aylar sonra kapısına gelen tebligat ile şok olan talihsiz adam, ”Bu borcu ödeyecek durumum yok. Ne olur birisi bana yardım etsin” dedi.

Arnavutköy’de geçtiğimiz aylarda kimliğinin de içinde olduğu cüzdanını kaybeden temizlik işçisinin hayatı kabusa döndü. Temizlik görevlisi adına şirket kuran dolandırıcılar, naylon fatura keserek binlerce TL’lik borcu talihsiz adamın üzerine yıktı. Arnavutköy Belediyesi’nde temizlik görevlisi olarak çalışan 2 çocuk babası Bilal Ersöz, sokakların temizliğini yaptığı esnada içinde kimliği olan cüzdanını kaybetti. Ersöz, karakola giderek kimliğinin kaybolduğunu bildirdi. Aylar sonra kapısına gelen tebligat ile şok olan Bilal Ersöz, üzerine açılan bir şirket ve şirkete ait binlerce TL’lik borç batağı ile karşı karşıya kaldı.

SAVCILIĞA ŞİKAYET ETTİ

Ersöz, “Kimliğimi kaybettiğim dönemde adıma şirket kurulmuş. Kimlik kimin eline geçti, kimler tarafından şirket kuruldu bilemiyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığından tebligat zarfı geldi. Ben kendilerine gittiğimde ne olduğunu öğrendim ve müfettişimize ‘Biz böyle bir şirket kurmadık. Kimliğimi kaybettim, tutanağımızı da tuttuk’ dedim. Daha sonra Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundum. Ben zor durumdayım, çocuklarım, ailem zor durumdayız. Benim bu borcu ödeyecek inanın durumum yok. Ne olur birisi bana yardım etsin” dedi.