“Kimseyi dolandırmadım”

ciftlikbank-mehmetaydin
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Tosuncuk’ lakaplı Çiftlik Bank’ın kurucusu olan Mehmet Aydın mahkemeye sunduğu dört sayfalık savunmasında asıl kendisinin dolandırıldığını söyledi. Aydın, şirketinde yetkilendirdiği eski kayınpederinin usulsüz işlemlerinden ötürü battığını belirterek, Çiftlik Bank’ı kurarken dönemin Başbakanı Binali Yıldırım ile de görüştüğünü öne sürdü

“ORTAOKUL MEZUNU BİRİYİM”

Çiftlik Bank’ın kurucusu olan Mehmet Aydın mahkemeye sunduğu dört sayfalık savunmasında, “Çiftlik Bank üyeleri içinde her kesimden kişiler vardı. İçinde milletvekilleri, doktorlar, mühendisler, hakimler, savcılar, asker ve polisler vardı. Benim ağzımdan çıkan her kelimenin doğruluğunu teyit edebilecek imkanı olan, devletin bilgi sistemlerine doğrudan erişim olan insanlar. Ben ise ortaokul mezunu bir insanım. Bu kadar kanunlarımızı benden daha iyi bilen insanı nasıl dahil etmiş olabilirim?” dedi.

“ESKİ KAYINPEDER’İN SUÇU”

O dönem danışmanlık hizmeti aldığı kişinin hukuk profesörü olduğunu ve tam 12 avukat ile hareket ettiğini söyleyen Aydın, eski kayınpederi Hakan Soysal ve çalışanları tarafından dolandırıldığını söyleyerek, “Faaliyetlerin suç unsuru oluşturmadığını söylüyorlardı. Ancak bilgim olmayan bazı usulsüzlükler ortaya çıktı. Genelde yurtdışında olduğum için vekaletle kayınpederim Soysal’ı üretim ve dağıtımın başına getirdim. Yetkileri kötüye kullanarak, bazı alım satım ve tesislerimizde usulsüzlükler yapmıştır” ifadelerini kullandı.

“BİNALİ YILDIRIM İLE GÖRÜŞTÜM”



Dönemin Başbakanı olan Binali Yıldırım ile görüştüğünü öne süren Aydın, “Henüz küçük bir şarküteri dükkanında faaliyet gösterdiğim dönemde Çiftlik Bank projeme devlet desteği alabilmek için e-devlet üzerinden binlerce projenin tüm detaylarını yazdım. Yurtdışında Çiftlik Bank oyununun bilinirliğini artırıp toplanan dövizle ülke ekonomisine katkıda bulunabileceğim dönemin başbakanına arz ettim. Dolandırma kastım olsaydı devletten uzak durmam gerekirdi. Ben her zaman devletin desteğini istedim. Açılışını yaptığım tesislere yerel yönetimleri ve devlet erkanını davet ettim” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver