Kongre üyesinin “Zengini vergilendirin” elbisesi büyük ilgi gördü

Alexandria Ocasio-Cortez3
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Demokrat Partili Temsilciler Meclisi Üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, katıldığı Met Gala’da giydiği beyaz elbisesinin üzerindeki “Zenginleri Vergileyin (Tax the Rich) yazısı ile dikkat çekti. Galada çektirdiği fotoğrafların sosyal medyada viral olmasının ardından ülkedeki çeşitli gruplar ABD Temsilciler Meclisi’nin en genç üyesine destek verdi, bazıları ise Ocasio-Cortez’i eleştiri yağmuruna tuttu.

ABD’de Demokrat Parti’nin önde gelen isimlerinden Temsilciler Meclisi Üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, ilk kez katıldığı Met Gala’da “Zengini vergilendirin” elbisesiyle siyasi mesaj verdi. Ancak erkek arkadaşıyla birlikte gittiği Met Gala’nın bilet fiyatının 35 bin dolar olması, kendisi için “şampanya sosyalisti” tanımlamasının yapılmasına ve eleştirilmesine neden oldu.

“İKİ YÜZLÜ” DENİLDİ

Milliyet’in aktardığına görei Sık sık vergi eşitsizliğini dile getiren Cortez’in (31) en elitist etkinliğe katılması, özellikle sosyal medyadaki eleştirilerde “iki yüzlülük” olarak yorumlandı. Cortez’in geceye erkek arkadaşı Riley Roberts ile New York’un lüks yerleşim bölgesi Upper East Side’daki The Carlyle Otel’de hazırlandığı bildirilirken, siyasetçi, Aurora James tarafından tasarlanan elbisesini ödünç aldığını söyledi. Cortez kırmızı halıda verdiği demeçte “Aurora ve ben beraber çalışmaya başladığımızda, Met Gala’da işçi sınıfından kadınlar olmanın ne anlama geldiği hakkında konuşmaya başladık ve bazı kurumlara meydan okumamız gerektiğini düşündük” dedi.

“DAVET EDİLDİM” DEDİ AMA…

Met Gala’ya katıldığı elbisesindeki mesaja gelen tepkiler üzerine bir açıklama yapan Cortez, “Ve evet, herkes çılgına dönmeye başlamadan önce şunu bilelim… New York’un seçilmiş yetkilileri, şehrimizin halka hizmet eden kültürel kurumlarını denetleme sorumlulukları nedeniyle düzenli olarak Met Gala’ya davet edilir ve katılırlar. Ben de bu kapsamda Met Gala’ya katılan birkaç kişiden biriydim. Elbisemi de ödünç aldım” ifadelerini kullandı.



Öte yandan Cortez’in biletini kimin ödediği bilgisini ise vermediği ve etkinliğin bu tür bir geleneği olmadığı da kaydedildi.

“İLGİ ÇEKMEK İSTİYOR”

Met Gala’nın ertesi günü Alexandria Ocasio-Cortez, Google’da “zenginleri vergilendirin” cümlesinin en çok arananlar arasına girmesiyle övünürken, kendisine yönelik tepkilerin yatışmadığı görüldü. Pek çok kişi Cortez’in ilgi odağı olmak istediğini ancak bunu duyarsız bir ikiyüzlülüğün örneği olarak siyasi bir protesto gibi göstermeye çalıştığını söyledi. Cortez yüksek profilli davete destek vermesi nedeniyle politik hayatında belki de en ağır eleştirileri aldı.

“KÖPEK BALIĞINA ATLADI” YORUMU

Cortez’i en sert eleştirenler arasında İngiliz gazeteci Piers Morgan da vardı. Morgan, Met Gala ile ilgili yazısında, Cortez’in, TV yayıncılığının izleyiciyi tutmak için hileye, akılalmaz hareketlere yer vermek anlamına gelen “köpek balığına atlamak” tanımının bir örneği olduğunu söyledi. Gazeteci, Cortez’in en materyalist, tembel ve şatafatlı kapitalizm örneğinin bir parçası olarak kırmızı halıda hoplayıp zıpladığını, bu sırada dünyanın en zengin insanları ve Amerikan toplumunun en ayrıcalıklı kişileriyle çevrilmiş olduğunu belirterek eleştirilerde bulundu.

Bu Yazıya Tepki Ver