Korkmaz Karaca Amerika’da mı?

korkmaz karaca sedat peker sezgin baran korkmaz sbk

Ankara’da süren ‘Milli Emlak dolandırıcılığı’ davasında savunma yapan sanık Yavuz Muratoğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in son iddialarının odağındaki Serkan Taranoğlu ile Korkmaz Karaca’yı suçlayan ifadeler kullanırken Korkmaz Karaca’nın ABD’ye gittiğini iddia etti. Muratoğlu, Taranoğlu için, “Serkan Taranoğlu da geziyor ortalıkta, buralarda. Beyefendi kovaladı zaten, Sayın Cumhurbaşkanı” ifadesini kullanırken, Korkmaz Karaca için, “Korkmaz Karaca Amerika’ya gitti” dedi. Sedat Peker’in, Avusturya’da yakalanan ve ABD’ye iade edilen Sezgin Baran Korkmaz ile olan ilişkilerine yönelik paylaşımlarda bulunduğu ve “Sen Maltepe’de sıradan bir evde otururken nasıl oldu 4-5 senede Çekmeköy’ün süper lüks villalarından birinin sahibi oldun?” dediği Korkmaz Karaca’nın neden ABD’yi tercih ettiği ise soru işareti olmaya devam ediyor. Kasım ayının sonunda, ABD’de devam eden ‘Kingston Kardeşler’ davasında Lev Dermen Arslan’ın Sezgin Baran Korkmaz’la haksız yoldan elde ettiği Türkiye’deki bazı şirketlerdeki hisse ve mallara el koyma kararı çıkmış, hakim Jill Parrish, Korkmaz’a ait SBK A.Ş. tarafından hileli bir şekilde Türkiye’de elde edilen mal ve şirket hisselerine el konulabileceğine hükmetmişti.

KUPON ARAZİ DOLANDIRICILIĞI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, aralarında 11 kamu görevlisinin de olduğu 99 şüpheli hakkında, Mili Emlak’a ait kupon arazileri satma vaadiyle 167 kişiyi dolandırmak suçlamasıyla yürüttüğü davada sanık sıfatıyla ifade veren, örgüt üyeliği ve dolandırıcılıkla suçlanan sanıklardan Yavuz Muratoğlu, “E.D.’yi Milli Emlak’a ait İzmir’in Urla ilçesinde bir araziyi satacağı vaadiyle dolandırdığı” iddiası üzerine ifade verdi.

KORKMAZ KARACA AMERİKA’DA

Muratoğlu ifadesinde, “Bu nedenle dolar kurundan o günkü değeri ile 40 milyon TL olan paranın 10 milyon TL’sini nakit ödedim, 3 milyon TL’sini daha sonra ödedim, 27 milyon için senet verdim. Bu paralar benim cebime girmemesine rağmen müştekiye bu paraları ödedim. Bana yapılan bir ödeme olmadı. Zaten istifa ettiler (Korkmaz Karaca ve Serkan Taranoğlu). Bu olaydaki diğer şahıs Korkmaz Karaca Amerika’ya gitti. Serkan Taranoğlu da istifa etti zaten. Serkan Bey de başdanışman. Allah kimsenin hakkını kimsede koymuyor Sayın Başkan. Serkan Taranoğlu da geziyor ortalıkta, buralarda. Beyefendi kovaladı zaten, Sayın Cumhurbaşkanı. Bu konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza da bizzat anlattım. Yılbaşına kadar E.D.’nin maddi zararı da karşılanacaktır. Serkan Taranoğlu ile İzmir’de de müşteki ile beraber olduk. Bu hususunda müştekiden sorulmasını istiyorum.” diyerek savunmasını açıkladı.

SEDAT PEKER SÜPER LÜKS VİLLASINI SORMUŞTU

Serkan Taranoğlu ve Korkmaz Karaca’nın isimleri Sedat Peker’in geçen Ağustos ayında “Deli Çavuş” adlı hesap üzerinden ortaya attığı iddialarda geçmişti. Peker, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, kardeşi eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, dönemin Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği Deniz Meclisi üyesi Salih Orakçı ile ilgili “rüşvet” iddialarında bulunmuştu. Korkmaz Karaca’nın Sezgin Baran Korkmaz ile olan ilişkilerine yönelik paylaşımlarda da bulunan Peker, “Korkmaz Karaca, sen Maltepe’de sıradan bir evde otururken nasıl oldu 4-5 senede Çekmeköy’ün süper lüks villalarından birinin sahibi oldun?” diye sormuştu.

Peker’in bu iddialarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Serkan Taranoğlu’nu başdanışmanlık görevinden almıştı. AK Parti MKYK ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyeliği yapan Korkmaz Karaca ise sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etmişti.