Koronavirüs karantinasında taciz

koronavirus-karantinasinda-taciz
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kırmızı kodlu ülkelerden ülkeye giriş yapanlara yönelik zorunlu koronavirüs otel karantinası uygulamasını devam ettiren İngiltere’de taciz skandalı yaşandı. Hükümet tarafından belirlenen otellerde kalan 4 kadın, güvenlik görevlileri tarafından cinsel saldırıya maruz kaldı.

İngiltere’de koronavirüs kısıtlamaları kapsamında hükümetin belirlediği karantina otellerinde kalan 4 kadın, güvenlik görevlileri tarafından cinsel tacize uğradığını açıkladı.

“HİÇ KADIN GÖREVLİ YOKTU”

İngiliz medyasında yer alan habere göre, misafirlerin karantina kurallarına uymasını sağlamak için hükümet tarafından görevlendirilen G4S adlı özel güvenlik şirketine bağlı çalışan görevliler, söz konusu kadınlara çeşitli şekillerde taciz uyguladı.

İngiliz medyasına açıklama yapan mağdur kadınlardan biri, bir güvenlik görevlisinin kendisine sosyal mesafe kuralını ihlal ederek sarılmaya çalıştığını iddia etti.

Başka bir mağdur ise görevlilerin davranışlarından rahatsız olduğunu, ayrıca kaldıkları odanın bir anahtarının da görevlilerde bulunmasından dolayı “güvende hissetmediğini” söyledi. Kadınlar ayrıca otelde “nadiren ya da hiç kadın görevli görmediklerini” ifade etti.



Bu Yazıya Tepki Ver