Korsanlar 400 milyar dolar çaldı

siber

Federal hükümet, 900 milyar dolardan fazla salgınla ilgili işsizlik yardımının ne kadarının çalındığını kesin olarak söyleyemiyor. Güvenilir tahminler ise 87 milyar ila 400 milyar dolar arasında değişiyor.

ABD’li yetkililer, Rus gangsterlerin, Çinli bilgisayar korsanlarının ve Nijeryalı dolandırıcıların, Covid yardımlarında on milyarlarca doları yağmalamak için çalıntı kimlikleri kullandığını, ABD vergi mükelleflerinden büyük bir serveti denizaşırı ülkelere transfer ettiğini açıkladı. Siber hırsızlığın en önemli hedefleri arasında işsizlik programları yer alıyor. Federal hükümet, 900 milyar dolarlık salgınla ilgili işsizlik yardımının ne kadarının çalındığını bilmiyor.

DOĞRULAMA SİSTEMİ ZAYIF

Güvenilir tahminler 87 milyar ila 400 milyar dolar arasında değişiyor. Yetkililer yerli ve yabancı dolandırıcıların, eyaletler tarafından sürdürülen ve zaten zayıf olan bir işsizlik doğrulama sisteminden yararlandığını söylüyor. Güvenlik açığına ek olarak, eyaletler pandemi sırasında çevrimiçi olarak Covid yardımlarına başvurmayı kolaylaştırdı ve yetkililer işleme sürecini hızlandırmak için baskı hissetti.

YILLARCA BİRİKTİRMİŞLER!

Bu ortamda, sahtekârlar, internetin karanlık köşelerinde toplu olarak satılık çalıntı kimlik bilgilerini kullanarak işsiz Amerikalıları kolayca taklit edebildiler. Kullanılan doğum tarihleri, Sosyal Güvenlik numaraları, adresler ve diğer özel bilgiler, Yahoo, LinkedIn, Facebook, Marriott ve Experian’ın hack’leri de dahil olmak üzere büyük veri ihlalleri yoluyla yıllarca çevrimiçi olarak biriktirilmiş.

FBI 100 milyon doları geri aldı

FBI, yaklaşık 2 bin soruşturma açtı. Ancak sadece 100 milyon doları geri alabildi. Siber ve ekonomik suçlara odaklanan Gizli Servis, 1.3 milyar doları geri aldı. Ancak uzmanlar, Cash.app gibi para taşıma uygulamaları aracılığıyla ülke dışına gönderilen on milyarlarca dolar da dahil olmak üzere, çalınan fonların büyük çoğunluğunun sonsuza kadar gittiğini söylüyor.