Beyaz Saray Sağlık Başdanışmanı Dr. Anthony Fauci, milyonlarca insanın ölümüne yol açan Çin’deki Viroloji Enstitüsü’ne 5 yıllık bir süre boyunca 600 bin dolar fon sağladığını söyledi.
Kovid için herkes Çin’i suçluyor. Bütün dünyadaki sistemi çökerten, milyonlarca insanın ölümüne yol açan pandeminin gerçek sorumlusunun Çin değil, Amerika Birleşik Devletleri olduğu ortaya çıktı. Beyaz Saray Sağlık Başdanışmanı Dr. Anthony Fauci, yarasa koronavirüslerinin insanları enfekte edip edemeyeceğini araştırmak için Wuhan Viroloji Enstitüsü’ne beş yıllık bir süre boyunca 600 bin dolar fon sağladıklarını söyledi.
SON DERECE SAYGIN
Fauci liderliğindeki Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü, EcoHealth Alliance adlı bir grup üzerinden Wuhan Enstitüsü’ne ödeme yaptı. Zemini de “Koronavirüs konusunda dünya otoriteleri olan son derece saygın Çinli bilim insanlarıyla nazik bir iş birliği için” diye hazırladılar. Amerikalıların konuya ilgisinin neredeyse yirmi yıl önce SARS salgını patlak verdiğinde başladığı bildirildi. Fauci’nin pozisyonu, salgın hastalık uzmanının 11 Mayıs’ta yaptığı açıklamadan günler sonra geldi. Fauci, “Kovid salgınının doğal olarak geliştiğinden emin değilim. Bence tam olarak ne olduğunu bulana kadar Çin’de ne olduğunu araştırmaya devam etmeliyiz” diye konuştu.
Virginia’da yapamazdık
Fauci, Çin’e neden virüs için para verdiklerini şöyle açıkladı: “SARS-CoV-1 {SARS] ile 2002, 2003’te büyük bir korku yaşadık, söz konusu virüs tartışmasız bir yarasadan ara konakçıya geçti. 8 bin vakaya ve 800’e yakın ölümle sonuçlanan bir pandemi başlattı. Hayvan-insan türlerin zıplamasına neden olabilecek virüs için, Virginia, Fairfax County’de yarasalar üzerinde çalışmak istemezsiniz.”
Yarasa olmayabilir
Amerika’da virüsün yarasa dışında başka bir hayvan yoluyla insanlara yayılmak yerine yanlışlıkla laboratuvardan sızdığı teorisi, ana akım medyada giderek artan bir kabul görüyor.
ABD’de ölü sayısı 591 bine yaklaştı
ABD’de pandemide hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 298 artarak 590 bin 995’e ulaştı. Amerikan Johns Hopkins Üniversitesinin derlediği verilere göre, virüs tespit edilenlerin sayısı bir günde 22 bin 923 artışla 33 milyon 167 bin 101’e yükseldi.