Kripto madencileri ne karar aldı?

kripto
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto madencileri Pekin’in kısıtlamalarının ardından Çin’deki faaliyetlerini durdurdular. Dünya kripto para madenciliğinin yüzde 70’inin Çin’de gerçekleştiği tahmin ediliyor.

HashCow ve BTC.TOP gibi kripto para madencileri Beijing’in Bitcoin madenciliği ve işlemlerine getirdiği kısıtlamaları artırmasının ardından Çin’deki faaliyetlerini durdurdular.

Dünya kripto para madenciliğinin yüzde 70’ini gerçekleştiren Çin’de Başbakan Yardımcısı Liu He, kripto para madenciliğini hedef alan yeni kısıtlamaları cuma geç saatlerde açıkladı.

Kripto para borsası Huobi’nin bir parçası olan Huobi Mall bugün kripto madenciliği hizmetlerini Çin’deki müşterileri için durdurduğunu ve ülke dışındaki faaliyetlere odaklanacağını açıkladı.

BTC.TOP da düzenlemelerin yarattığı belirsizlikleri gerekçe göstererek Çin’deki faaliyetlerini durdurduğunu duyururken, HashCow ise Bitcoin madenciliği için yeni ekipman alımını durduracağını açıkladı.

Bitcoin Çin’in son adımından sonra tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 50 gerilemiş oldu. Bitcoin kayıplarının bir kısmını toparlamadan önce pazar günü neredeyse yüzde 17 geriledi.



Diğer yaygın kripto paralardan ether 12 gün önce gördüğü tüm zamanların en yüksek seviyesine kıyasla yüzde 60 gerileyerek son iki ayın en düşük seviyesinde seyretti.

Bu Yazıya Tepki Ver