Kripto para depremi

kripto
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

11 Mayıs’ta 2,4 trilyon doları aşan kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri bugün 1,7 trilyon dolar seviyelerine geriledi. 8 günde değerkaybı, yaklaşık 700 milyar dolara ulaştı

Kripto para birimlerinde bir süredir görülen düşüş eğilimi, iyice sertleşti. Nisanda 65 bin dolara yaklaşan Bitcoin’de son olarak 32 bin dolar seviyesi görüldü. Günlük kayıp Bitcoin’de yüzde 20’yi, Ethereum’da yüzde 30’u, Dogecoin’de ve Ripple’da yüzde 40’ı aştı. 11 Mayıs’ta 2,4 trilyon doları aşan kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri bugün 1,7 trilyon dolar seviyelerine geriledi. 8 günde değerkaybı, yaklaşık 700 milyar dolara ulaştı. Nisanda bir ara 1,2 trilyon doları aşan Bitcoin’in toplam piyasa değeri de 600 milyar dolar seviyelerine geriledi.

MUSK’LA YÜKSELİP DÜŞTÜ

Kripto varlıklardaki değer kaybında, Tesla CEO’su Elon Musk’ın daha önceki açıklamalarının tersine Tesla’nın artık araç alımında ödemelerde Bitcoin kabul etmeyeceğini açıklaması ve kripto varlıkların çevre kirliliğine neden olduğu yönünde eleştirilerde bulunması etkili oldu. Elon Musk’ın, Tesla’nın ABD’de yeşil kredi alabilmesi için kripto varlıklarla ilgili söylem değiştirdiği ve Tesla’nın Bitcoin cinsi ödemeleri askıya aldığı düşünülüyor. Çin Merkez Bankası’nın kripto paraların bir ödeme aracı olarak kullanılamayacağını tekrarlaması da kripto varlıklardaki düşüşte etkili oldu.

Bu Yazıya Tepki Ver