Kripto piyasasında kriz bitmiyor… Bybit çalışanlarının yüzde 30’unu işten çıkaracak

BTC 3
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük ilk 10 kripto varlık alım satım platformu arasında yer alan Bybit’in CEO’su Zhou, sektördeki trende uydu. Crypto.com ve Kraken’in ardından Bybit de şirketin çalışanlarının yüzde 30’unu işten çıkaracağını açıkladı.

Kripto varlık alım satım platformu Bybit’in CEO’su Ben Zhou, şirketin çalışanlarının yüzde 30’unu işten çıkaracağını açıklarken, önceliklerinin operasyonların olumsuz etkilenmemesi ve müşteri varlıklarının güvende kalması olduğunu belirtti.

Zhou buna ek olarak, “Bybit’in piyasadaki yavaşlamadan en az şekilde etkilenmesi için doğru yapıya ve kaynaklara sahip olmasını, ayrıca gelecekteki fırsatları değerlendirebilecek durumda olmasını sağlamak önemli. Zor zamanlarda zor kararlar vermek gerekiyor” dedi.

Zhou, kripto fiyatlarındaki aşağı yönlü trendin ve iflas eden BlockFi ve iflas riski altında olan kripto varlık aracı kurumu Genesis gibi güçlük çeken şirketlerin, kendilerine “hem sektör hem de piyasa açılarından baktıklarında gördüklerinden daha soğuk bir kışa girildiği” sinyalini verdiğini söyledi.

Zhou ayrıca blogunda, 2021 ve 2022 yıllarında Bybit’in, Formula 1’deki en büyük kripto sponsorluk anlaşmalarını yaptığını ve 100 milyon dolarlık bir destek fonu oluşturduklarını yazdı.

Hem CoinMarketCap hem de CoinGecko tarafından, hacim ve güven gibi parametreler ile hesaplanan sıralamada ilk 10 kripto varlık alım satım platformundan biri olan Bybit’in işten çıkarma kararı, Crypto.com ve Kraken gibi diğer platformların benzer kararlarının ardından geldi. Kripto sektöründe düşük fiyatlar ve azalan hacim bu kararların alınmasın en önemli nedeni.



Bu Yazıya Tepki Ver