KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu, tiyatroseverleri bekliyor

kucukciftlik-bahce-tiyatrosu-tiyatroseverleri-3-14295257_o
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KüçükÇiftlik Park CEO’su Naz Kavran, “Geçen sene KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nu başlattık. Bu yıl da bahçe tiyatrosunun ikinci sezonunun açılışını yaptık” dedi.

Tiyatro sanatının güçlenmesine destek olmak amacıyla geçen yıl pandemi döneminde özel tiyatrolara kapılarını açan KüçükÇiftlik Park açık hava sahnesiyle 2021 sezonunda sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Bu yıl URU organizasyonu ve Mey|Diageo kurumsal desteğiyle gerçekleşleştirilen KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu sahnesi, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak tasarlandı.

Sezona Erdal Beşikçioğlu’nun “Bir Delinin Hatıra Defteri” oyunu ile başlayan tiyatro etkinliklerine ilişkin açıklamada bulunan KüçükÇiftlik Park CEO’su Naz Kavran, son birkaç yıldır KüçükÇiftlik Park’ın çok amaçlı bir etkinlik alanı olarak hizmet verdiğine işaret ederek, “Pandemi şartları bunu destekledi açıkçası. Geçen sene KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nu başlattık. Bu yıl da bahçe tiyatrosunun ikinci sezonunun açılışını yapıyoruz.” dedi.

2021’de 21 oyun sahnelenecek

Bu yıl KüçükÇiftlik Park’ta 21 gün tiyatro oyunlarının sahneleneceğini belirten Kavran, “Tiyatrolarımız şart, koşul gözetmeden çok kısa sürede programımıza dahil oldular. Biz bu işten bir kar gütmüyoruz. Bunu sanatın her dalıyla uğraşan tüm arkadaşlarımıza bir hediye, bir destek olarak gördük.” ifadesini kullandı



Geçen yıl pandemi önlemleri kapsamında konser ve festivallere ev sahipliği yapamadıklarına dile getiren Naz Kavran, şöyle devam etti:

“Bu yıl gelen izinler doğrultusunda çok düşük kapasiteyle konserlere başladık. Mekanımız normal şartlarda 10 bin kapasiteye sahip, bu yıl bin 200 – bin 300 rakamlarıyla müzikseverleri ağırlıyoruz. Gelecek talimatlar doğrultusunda arttırabiliriz. Ama kendimizi güvende hissetmediğimiz noktada da arttırmayacağız. Rock müzik konserlerimiz devam edecek, elektronik ve bağımsız türlerinde yabancı isimlerden birkaç konserimiz olacak. Bunun yanında 10 gece açık hava sinema etkinliğimiz olacak.”

Her ayın ilk haftası pazar kurulacak

Bu yıl yeni bir konsepte başlayacaklarını aktaran Kavran, “Artık eylül ayının başından itibaren her ayın ilk haftasında KüçükÇiftlik Pazar kuruyor olacağız. ‘Senin ve sevdiklerin için iyi olan her şey’ diye bir sloganımız var. Tüm gün boyunca alışveriş yeme içme keyifli vakit geçirilecek bir ortam sunacağız bütün dostlarımıza, misafirlerimize.” diye konuştu.

TİYATRO VE KONSER PROGRAMI

KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu programı; 4 Ağustos’ta “Üçü Bir Arada”, 5 Ağustos’ta “Plastik Aşklar”, 11-12 Ağustos’ta “Cimri”, 25-26 Ağustos’ta “Bir Baba Hamlet”, 1 Eylül’de “Batının Sonu”, 8 Eylül’de “Yeni Bir Şarkı”, 9 Eylül’de “Çamlıca’nın Üç Gülü” ve 22 Eylül’de “Ben Anadolu” adlı oyunla devam edecek.

KüçükÇiftlik Park konser takviminde ise 30 Temmuz’da maNga, Düşdünya, 31 Temmuz’da Pentagram, Knight Errant, 1 Ağustos’ta Sattas, Bosphoroots, AtlasRB, 7 Ağustos’ta The Blaze, DJ SET, 13 Ağustos’ta Gripin, Yaşlı Amca, 14 Ağustos’ta Yok Öyle Kararlı Şeyler, Can Oflaz, Bağzıları, 27 Ağustos’ta Metalium, Sülfür Ensemble, Gaddar, 4 Eylül’de Dimitri Vegas & Like Mike ve 20 Kasım’da Dark Tranquillity grupları sahne alacak.

Bu Yazıya Tepki Ver