Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Kürtçe” tedirginliği tweet sildirdi !

siyabend ile hece
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Van Devlet Tiyatrosu oyuncularının Kürt halk destanı ‘Siyabend û Xecê‘den esinlenerek sahneye koydukları oyun için hazırladıkları afişte ‘X‘ harfini kullanmayarak  Xecê‘ye, Kürtçe hiçbir karşılığı olmayan ‘Hece‘ dedi. Bakanlık daha sonra paylaştığı afişi sildi.

GazeteduvaR’da yer alan habere göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Van Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen Kürtçe ‘Siyabend û Xecê’ oyununu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Ancak Bakanlık Kürt halk kahramanı olan ‘Xecê’ye ‘Hece’ dedi.

Bakanlık, Diyarbakır’da Sur Kültür Yolu Festivali kapsamında, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi’nde 16 Ekim’de oynanacak oyun için hazırlanan afişte, “Doğunun ozanları dengbejlerin dilinde yüzyıllardır anlatılagelen Siyabend ile Hece oyunu Sur Kültür Yolu’nda!” ifadelerine yer verdi.

Cem Düzav’ın yazdığı Gül Urgan Yıldız’ın yönettiği Van Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından oynanan ‘Xecê’, bakanlık tarafından ‘Hece’ olarak yazıldı. Bakanlık daha sonra paylaşımını sildi.

Bu Yazıya Tepki Ver