Kurban kampanyasına 7 milyonluk destek

kurbanlık
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İBB’ye bağlı İstanbul Vakfı’nın düzenlediği kurban bağışı kampanyasına 2 Temmuz’dan bu yana 7 milyon 82 bin liralık destek sağlandı.

İBB’ye bağlı İstanbul Vakfı geçtiğimiz yıl düzenlediği kurban bağışı kampanyası ile yaklaşık 12 milyon liralık bağış toplamış, 132 bin 50 aileye 1 kilogramlık konserveler halinde kurban eti dağıtılmıştı. İstanbul Vakfı’nın bu sene de yapmak istediği “kurban bağışı kampanyası” İstanbul Valiliği’nin engeline takılmıştı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bu ret kararını gündeme getirmesi sonucu sosyal medyada kullanıcılar yaşanan duruma tepki göstermişti. Ardından İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü kampanyaya izin verildiğini açıkladı.

YOĞUN İLGİ

İBB Başkanı İmamoğlu yayımladığı videoda, “İstanbul’da 300 bin eve hiç et girmiyor…Hem ibadetimizi yerine getirmek hem de dayanışmayı büyütmek için kurban bağışlarını İstanbul Vakfı’na yapalım. Bağışlarınızın ihtiyaç sahiplerine en güvenli şekilde ulaştırılacağından emin olun” demişti. 2 Temmuz’dan bu yana 4 bin 47 hisse, yani 7 milyon 82 bin liralık kurban bağışı yapılmış oldu. Vekalet olarak verilen hisse fiyatı bin 750 TL. Bir hisseden elde edilen 15 konservenin 14 adedi ihtiyaç sahiplerine, bir adedi arzu ederse bağışçısına ulaştırılıyor.

Bu Yazıya Tepki Ver