Kurşunladıkları bizim çocuklarımızdı

savunmamanset1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde düzinelerce insan, yargısız infazlardan, tecavüz ve işkenceden, evlerin yakılması da dahil olmak üzere sivillere yönelik ayrım gözetmeyen saldırıları anlattı

CNN, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Rus paralı askerlerin katliamını dünyaya duyurdu. İşte vahşetin ayrıntıları: “Öğleden sonra ateş başladığında Fatma, çocuklarıyla birlikte evdeydi. Dehşete kapılarak çocuklarını topladı ve güvenli bir sığınak olacağını düşünerek yakındaki camiye kaçtı. Ancak duvarları içinde sığınak bulmak yerine, o ve düzinelerce erkek, kadın ve çocuk hedef haline geldi.

Her iki çocuğu da vuruldu ama kendisi hayatta kaldı. En az bir düzine insan öldürüldü. Fatma, “Ruslar ve FACA (O.Afrika ordusu) idi. Camide tek bir Seleka unsuru bulunamadı. Öldürdükleri sadece sivil nüfustu. Yerde bir Seleka cesedi bile görmedik, bizim çocuklarımızı öldürdüler” dedi. Savaş helikopteri ile desteklenen Rus paralı askerleri, Seleka olarak bilinen isyancıları avlarken mahalleye saldırmıştı.

Birçok tanığa göre, çoğu Al Takva camisinde saklanan sivillere ayrım gözetmeksizin ateş açtılar. Bu olay, Rus paralı askerlerinin çok çeşitli insan hakları ihlallerini gösteren düzinelerce olaydan biri. Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki düzinelerce insan, yargısız infazlardan, tecavüz ve işkence vakalarından ve evlerin yakılması da dahil olmak üzere sivillere yönelik ayrım gözetmeyen saldırılardan bahsetti.

Sentry’nin kurucusu George Clooney

Sentry, George Clooney ve John Prendergast tarafından ortaklaşa kurulan ve kitlesel vahşetlerle bağlantılı parayı takip eden bağımsız bir araştırma grubu.



Bu Yazıya Tepki Ver