Kuşlar yuva yaptı, salonda düğünler iptal

1

Amasya’nın Taşova ilçesinde salgın nedeniyle düğün yapılamadığı için boş kalan belediyenin salonuna üveyik kuşları yuva yaptı. Başkan Öztürk, ”Tamir işlerimiz vardı. Hayvanlarımızın rahat etmesi için, tamir işini bıraktık. Salonu da kuşlarımızın yavruları uçana kadar kiraya vermeme kararı aldık” dedi

Taşova Belediye Başkanı’ndan alkışlanacak karar. Korona virüs salgını nedeniyle 1 yıldır belediyeye ait düğün salonunda, düğün, kına, nişan gibi toplu etkinlikler düzenlenemiyor. Mekanın boş olmasından yararlanan üveyik kuşları da buraya yuva yaparken, Belediye Başkanı Bayram Öztürk düğün salonunda incelemede bulundu. Öztürk, kuşların insan hareketliliğinin olmadığı, rahat, kendilerini güvende hissettikleri bu mekanı kendilerine yuva olarak seçtiklerini söyledi.

Hayvanlara olan saygısından ve sevgisinden dolayı rahatlarını bozmadıklarını söyleyen Başkan Öztürk, “Salonda tamir işimiz vardı. Hayvanlarımızın rahat etmesi için, tamir işini bıraktığımız gibi salonu da kuşlarımızın yavruları uçana kadar kiraya vermeme kararı aldık. Amacımız dediğimiz gibi hayvanlarımızı, kuşlarımızı daha güvenli bir şekilde buralarda yuva yapmalarını ve yavrularını burada büyüterek uçmalarını sağlamaktır” diye konuştu.