#KusuraBakıyoruz

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müzik kısıtlamasıyla ilgili “Kusura bakmasınlar. Gece, kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur” sözleri sanat camiasında yankılandı. Yasak kararına sosyal medyadan tepkiler çığ gibi büyüdü.

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’da düzenlenen kabine toplantısının ardından yeni normalleşme kararlarını açıkladı. 1 Temmuz’da tüm kısıtlamaların kalkacağını söyleyen Erdoğan, bu açıklaması sırasında, “Müzikle ilgili sınırlamayı daha ileri bir saat olan 24.00’e çekiyoruz. Kusura bakmasınlar. Gece, kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur” ifadelerini kullandı.

MÜZİSYENLER ÜZGÜN

Erdoğan’ın bu sözleri vatandaşlar arasında büyük tepki topladı.Öte yandan sanat camiasından da tepkiler yükseldi. Pek çok sanatçı, müzisyen ve birçok ünlü isim Erdoğan’ın yasak kararına, #KusuraBakıyoruz etiketiyle sosyal medyadan tepki gösterdi. Salgın döneminde pek çok müzisyen Mart ayından beri sahneye çıkamayarak geçim sıkıntısına düşmüştü. Orkestrasından sesçisine, ışıkçısından reji çalışanına, menajerinden ulaşım görevlisine, mekân çalışanlarından mekân etrafındaki seyyar satıcılara kadar müzik sektöründen ekmeğini kazanan çalışanlar, dünkü karar ile yeniden yıkım yaşadı.

KİMLER NE SÖYLEDİ?

Cem Adrian: Yıllardır verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı hepinizden özür dileriz.



Servet Kocakaya: Yıllardır verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı hepinizden özür dileriz.

Gaye Su Akyol: Rahatsız oluyorsan dinleme beyefendi.

Niyazi Koyuncu: Müziği rahatsızlık olarak görmek!

Redd: kimseyi rahatsız etmek gibi bir amacımız yok. müziği, bizleri böyle görenler #kusurabakıyoruz

Kemal Kılıçdaroğlu: Yasaklar ideolojik diyoruz baştan beri. Erdoğan; rahatsızlıktan bahsedeceksen, ülke senden rahatsız, ona ne yapacaksın? Seçimden kaçmak dışında bir şey geliyorsa aklına, haber ver.

Canan Kaftancıoğlu: Yasak başladığına göre müzik paylaşabiliriz. Öyleyse müzik, öyleyse dans. Kusura bakıyoruz, kabul etmiyoruz.

Bu Yazıya Tepki Ver