Laboratuvar kökenli değil ama olabilir de!

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin en önemli bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. Anthony Fauci, koronavirüsün ‘geliştirilmiş’ olabileceğine yönelik ifadeler kullanmasını, “Tek sorun (e-postaların) asıl eksenden çıkarılmaya gerçekten uygun olmaları” şeklinde açıkladı. Oysa Fauci’ye gelen mesajlar arasında da geliştirilmiş olma ihtimalinden söz ediliyor…

Dünyanın üzerine kâbus gibi çöken ve 1.5 yılı aşkın süredir her alanda hayatı olumsuz etkileyen koronavirüs konusunda ayyuka çıkan uzman e-postaları ortalığı karıştırdı. ABD’nin 1 numaralı bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. Anthony Fauci başta olmak üzere pek çok doktorun e-postalarının ifşa edilmesi yeni tartışmaları de beraberinde getirdi.

Fauci’nin, pandemisi zirvedeyken hastalığın “geliştirilmiş” olabileceği konusunda uyarıldığı e-postaların yayımlanarak ifşa edilmesi hakkında ilginç ifadeler kullandı.

SIZINTI FİKRİNE DE AÇIĞIM!

NewsNation’la yaptığı röportajda yazışmaların kolayca “asıl eksenden çıkarılabileceği” konusunda ısrar eden Fauci, “Yani birinin bir e-postadaki bir cümleyi cımbızlayıp gerçekten tüm bağlam olmadan ‘Dr. Fauci’den gelen bir e-postaya göre diyebilmesi’ kolay” değerlendirmesinde bulundu. E-postalar arasında, Ocak 2020’de bir uzmanın yeni tip virüsün ‘olağandışı özelliklerinin geliştirildiğine’ işaret edebileceğini öne sürdüğü mesajın da yer alması nedeniyle zor durumda kalan Fauci, yanlış yorum konusunda ısrar etti ve hâlâ ‘en muhtemel kaynağın bir hayvan türünden bir insana geçmesi’ olduğuna inandığını söyledi. Ancak, “Bunun bir laboratuvar sızıntısı olabileceği konusunda kesinlikle açık fikirliyim” yorumunu yapmaktan da geri durmadı.

ANDERSEN: SIZINTI TEORİSİ ÇÜRÜDÜ



The Washington Post ve Buzzfeed’in bilgi edinme özgürlüğü talepleri aracılığıyla bu hafta binlerce doktorun e-postaları yayımlanmış ve bunlar pandeminin ilk aşamada nasıl ele alındığı hakkında fikir vermişti. Virüsün geliştirilmiş olabileceğine dikkat çeken Scripps Araştırma Enstitüsü araştırmacısı Kristian Andersen, sonrasındaki Twitter paylaşımlarında yazışmaları “bilimsel sürecin açık bir örneği” olarak nitelendirmiş ve konuyla ilgili araştırmasının laboratuvar sızıntısı teorisini çürüttüğünü dile getirmişti.

ÇİN ŞİDDETLE REDDETTİ

Pandeminin Çin’in Vuhan kentindeki bir araştırma laboratuvarında meydana gelen sızıntıyla ortaya çıktığı teorisi son dönemde yeniden tartışılmaya başlanmış ancak Pekin yönetimi suçlamayı şiddetle reddetmişti. Bilim dünyası da tartışmalı teori konusunda önemli ölçüde bölünmüş durumda. Bazı uzmanlar bu iddiayı makul karşılarken, diğer grup ‘hiç güvenilmez ile çok az güvenilir’ arasında değerlendirebileceğini belirtiyor.

Bu Yazıya Tepki Ver