Latin Amerika geleceğini yitirdi

sagliklatin2
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

New Statesman yazarlarından Jeremy Cliffe, “Salgın, Meksika’dan Arjantin’e kadar geniş bir coğrafyada eşitsizliği, sosyal huzursuzluğu ve siyasi istikrarsızlığı yoğunlaştırdı” yorumu yaptı

New Statesman yazarı Jeremy Cliffe, “Kovid, Latin Amerika için başka bir kayıp on yıl anlamına mı geliyor” başlıklı yazısında koronavirüsün Latin Amerika’daki etkileri konusunda şu tespitlerde bulundu: “Kovid, Latin Amerika’nın ekonomik sorunlarını, sosyal huzursuzluğu ve siyasi istikrarsızlığı yoğunlaştırdı. Kolombiya’da, popüler olmayan bir vergi reformunun tetiklediği protestolar üçüncü haftalarına girerken şiddet artıyor. 3 Mayıs’ta bir metro üst geçidinin ölümcül şekilde çökmesi, Meksika’nın çökmekte olan altyapısını vurguladı.

SAMBA ALARM VERİYOR

Bölgenin en kalabalık ülkesi olan Brezilya, sağcı otoriter başkanı Jair Bolsonaro, ülkesinin pandemik tepkisi üzerine bir parlamento soruşturmasıyla karşı karşıya kalırken, kovid enfeksiyonlarında yeni bir artış yaşıyor. Peru’nun 6 Haziran’daki cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri, sistem karşıtı iki adayı, sağ ve sol popülistleri karşı karşıya getiriyor. Bölge genelinde gösterge panoları kırmızı renkte yanıp sönüyor.”

Okul yüzü görmediler

Kovid, Latin Amerika’yı dünyanın herhangi bir yerinden daha sert vurdu. UNİCEF’e göre, Latin Amerikalı çocuklar başka herhangi bir yerdeki akranlarından daha fazla okulu kaçırdı ve bu, tüm bir yılı kaçıranların neredeyse yüzde 60’ını oluşturuyor.



Bu Yazıya Tepki Ver