Lavrov’dan Türkiye’ye Kiev uyarısı

dunya-manset1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Dişişleri Bakanı, “Türk meslektaşlarımıza durumu dikkatli analiz etmelerini ve Kiev’in militarist duygularını beslemeyi bırakmalarını şiddetle tavsiye ediyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, bir gazeteye verdiği röportajda Türkiye’ye Ukrayna’nın Kırım konusundaki girişimlerini teşvik etmenin Rusya Federasyonu’nun bütünlüğüne tecavüz etmekle eşdeğer olduğu uyarısını yaptı. Lavrov, “Ukrayna meselelerinden bahsedersek, her düzeyde Türk meslektaşlarımıza durumu dikkatlice analiz etmelerini ve Kiev’in militarist duygularını beslemeyi bırakmalarını şiddetle tavsiye ediyoruz . Kırım’da saldırgan Ukrayna girişimlerini teşvik etmenin Rusya’nın toprak bütünlüğü” dedi.

MEŞRU ENDİŞELER VAR

Bakan Lavrov, Rusya’nın Türkiye’nin çizgisinin Moskova’nın meşru endişeleri dikkate alınarak ayarlanmasını beklediğini vurguladı. Rusya Dışişleri Bakanı ayrıca bazı uluslararası konularda iki ülke arasında pozisyonlarda sapma olmasının Moskova ile Ankara arasında yoğun bir siyasi diyalog yürütülmesi ve iş birliğini geliştirmesi konusunda herhangi bir engel teşkil etmediğini de vurguladı.

İŞ BİRLİĞİNE DEVAM

Lavrov, “Nitekim bazı uluslararası konularda, Ankara ile ciddi görüş ayrılıklarımız var. Ancak bu, Türk ortaklarımızla yoğun bir siyasi diyalog sürdürmemizi ve enerjiden turizme kadar çeşitli alanlarda karşılıklı yarar sağlayan iş birliği geliştirmemizi engellemiyor. Dolayısıyla, mevcut anlaşmazlıkları küçümsemeksizin, Türkiye ile iş birliğini geliştirirken, ortak çıkarlarımızın stratejik vizyonu tarafından yönlendirilmeye devam edeceğiz” diye konuştu.



KIRIM’IN İHLAKINI TANIMIYORUZ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ukraynalı mevkidaşı Volodymyr Zelensky ile İstanbul’da yaptığı görüşmede Ankara’nın “Kırım’ın ilhakını” tanımama kararını teyit ettiğini ve uluslararası toplumu yakınlaştırmayı hedefleyen” Kırım Platformu girişimini desteklediğini söylemişti.

Bu Yazıya Tepki Ver