Liberyalı yamyama 20 yıl hapis cezası

savunmamanset2
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

46 yaşındaki Alieu Kosiah, sivillerin öldürülmesi, tecavüz, çocukların askere alınması ve bir yamyamlık eylemi de dahil olmak üzere tam 25 suçlamayla karşı karşıya kaldı. Mahkeme maksimum cezayı verdi

İsviçre mahkemesinde savaş suçlarından hüküm giyen ilk Liberyalı Alieu Kosiah oldu. Kosiah, kendisine yöneltilen 25 suçlamadan dördü bir sivili öldürmeye teşebbüsten, bir sivilin öldürülmesine yardımcı olmaktan, yağmalama emri vermek ve bir çocuk askeri işe almaktan beraat etti. Ancak sivillerin öldürülmesi, tecavüz, çocukların askere alınması ve bir yamyamlık eylemi de dahil olmak üzere 21 eylemden suçlu bulundu.

Kosiah tüm suçlamaları reddetmiş ve Federal Ceza Mahkemesine çatışmaya ilk katıldığında reşit olmadığını söylemişti. Buna karşılık mahkeme, 20 yıl hapis cezasının İsviçre yasalarına göre verilmesine izin verilen maksimum ceza olduğunu vurguladı. Cezada hafifletici sebepler göz önünde bulundurulmadı. 20 yıllık hapis cezasına İsviçre’de tutuklu kaldığı 6 yıllık süre de dahil. Ayrıca sınır dışı edilecek.

Liberya’da 1989 ile 2003 yılları arasındaki iki çatışmada yaklaşık 250 bin kişi öldü ve binlerce insan da ülkeden kaçmak zorunda kaldı. 46 yaşındaki Kosiah, 2014 yılında tutuklanmadan önce İsviçre’ye kaçan eski bir isyancı komutandı. Ceza almasına yol açan suçlar, Alhaji Kromah’ın Demokrasi için Liberya Birleşik Kurtuluş Hareketi isyancı grubuyla 1990’larda uzak Lofa İlçesinde Charles Taylor’ın birliklerine karşı savaşırken işlendi.

Bu Yazıya Tepki Ver