Londra bankerlerine AK Parti’den seçim güvencesi: “Kaybedersek…”

timothy ash

Merkezi Londra’da bulunan Bluebay Varlık Yönetimi Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Timothy Ash, Bakan Nureddin Nebati’ye övgü dolu sözlerinden sonra bu akşam attığı bir tweetle yeni bir tartışmaya neden oldu.

Timothy Ash, AK Partili bir yetkilinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimleri kaybetmesi halinde iktidarı sorunsuz olarak devredeceği yolunda güvence verdiğini iddia etti.

Bakan Nebati’nin Londra’da yaptığı toplantıya da katılan ve sonrasında yaptığı olumlu açıklamalarıyla dikkatleri üzerinde toplayan Timothy Ash, attığı tweette, “Bu hafta bir AKP yetkilisi bana, Erdoğan/AKP’nin yaklaşan seçimi kaybetmesi halinde iktidardan vazgeçeceklerine ve sorunsuz bir geçiş sağlayacağına dair güvence verdi” dedi.

TEPKİLER GELDİ

Bugüne kadar Türkiye ve ekonomiye yönelik hep eleştirileriyle gündeme gelen Timothy Ash’in bir anda Türkiye’ye yönelik olumlu açıklamaları şaşkınlık yarattı. Timothy Ash’in twitter daki takipçileri bu açıklamaya tepki gösterdi.  Tepkilerin başında ise, “Erdoğan adına size kim ne için bu güvenceyi verdi”  cümlesi oldu.

TİMOTHY ASH KİMDİR?

Timothy Ash’in kim olduğuna dair en önemli tanımlardan birisi Fatih Altaylı’nın köşe yazısında yapıldı. Altaylı’nın Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yabancı yatırımcı ve bankacılarla Londra’daki toplantısında çevirileri yaptığını belirten dostu Ash’i şöyle tanımlıyor:

“Ash, FT açısından en önemli fikir önderi. Türkiye’de de en büyük yatırımcılardan biri o sosyal medyadan Nureddin Bey’in iyi hazırlanıp geldiğini, Türkiye’de iş yapmanın her zaman iyi bir seçenek olduğunu yazdı. Çok iyi ve yakından tanıdığım Tim’in bir özelliği vardır. Politikadan uzak durur sadece para kazanmaya bakar. Tabii Türkiye onlar için çok ucuzladı. O yüzden de çok cazip görüyorlar. Geçen sene 13 milyar dolar geldi. Bu yıl daha fazlası gelebilir”