Lütfi Elvan’dan 2 yeni KGF desteği müjdesi

elvan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Temmuz ayıyla birlikte KGF destekli iki yeni mekanizmanın hayata geçeceğini ifade etti. Ödeme güçlüğü çeken firmaların kredilerinin yeniden yapılandırılması için çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Elvan, “Önümüzdeki günlerde uygulamaya geçeceğiz.” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, “İlk çeyrek büyümesinde hem yatırım harcamalarının hem de dış talebin katkı sağladığını görüyoruz. Yılın 2’nci çeyreğinde güçlü baz etkisinin devreye girmesiyle çift haneli bir büyüme oranı bekliyoruz.” dedi.

“EN ÖNEMLİ VE EN ÖNCELİKLİ SORUN YÜKSEK ENFLASYON”

Bakan Elvan, “Önümüzdeki en önemli ve en öncelikli sorun yüksek enflasyon. Fiyat istikrarı olmadan sürdürülebilir bir büyüme ve refah artışından bahsedemeyiz. Merkez bankası sıkı para politikasındaki kararlı duruşunu sürdürdükçe başarı da gelecek.” diye konuştu.

KREDİ YAPILANDIRMA MÜJDESİ

Ödeme güçlüğü çeken firmaların kredilerinin yeniden yapılandırılması için çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Elvan, “Önümüzdeki günlerde uygulamaya geçeceğiz. Temmuz ayıyla birlikte KGF destekli iki yeni mekanizma hayata geçecek, buradan müjdesini de vermek istiyorum.” ifadelerini kullandı.



Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir