Macron’dan örtülü Türkiye şikâyeti

macron1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa Cumhurbaşkanı, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yaptığı görüşmede üstü kapalı bir şekilde Türkiye’yi hedef gösterdi

Elysee Sarayı’nın ev sahibi, Paris’te NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’i ağırladı. Fransa Cumhurbaşkanı, NATO Genel Sekreteri bir araya gelince ne konuşur? Macron ile Stoltenberg’in gündeminde o kadar sorun içinde sadece Türkiye vardı.

Macron, ABD Başkanı Joe Biden de dahil olmak üzere Batılı liderlerin 14 Haziran’da Brüksel’de yapılacak zirvede NATO içinde uyumu açıkça tartışmaları gerektiğini söyledi. Bu sözlerin direkt muhatabı Türkiye.

Macron daha önce NATO’nun beyin ölümünün gerçekleştiğini söylemişti. Fransa Cumhurbaşkanı bu kez NATO’nun bölünmüşlüğünü vurgulayarak Türkiye’yi üstü kapalı bir şekilde eleştirdi. Macron, NATO liderlerinin önümüzdeki ay yapılacak zirvede askeri örgütlenmenin değerlerine ve kurallarına “açık ve net” bir taahhütte bulunmaları ve böylece Türkiye’nin Kuzey Atlantik’teki davranışına ince bir darbe indirmeleri gerektiğini vurguladı.

Bu Yazıya Tepki Ver