Mansur Yavaş: Binali Yıldırım için aynı fikir önerilse eminim hiçbir sorun olmazdı

mansur yavaş
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı yardımcı adaylığına yönelik “Binali Yıldırım için aynı fikri önerenler, İBB Başkanı olunca Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak diyenler şimdi olmaz diyorlar.” dedi.

Habertürk’te Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek’in konuğu olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Yavaş, “Göreve devam edeceğimiz belliydi. Görevi bırakacak olsaydık adaylığımız söz konusuydu. Vatandaşa verdiğimiz sözü tutacağız. Adaylığa ısrarlı olmamamızın sebeplerinden bir tanesi daha önce bu yaşandı. Bizi 5 yıllığına seçtiler. Son güne kadar görevimizi sürdürmek boynumuzun borcu. Aksi takdirde Ankara halkı bizi affetmez.” açıklamasında bulundu.

 

İktidarın, iktidarın ‘CHP yüzünden kentsel dönüşüm yapamadık’ ifadelerine yanıt veren Yavaş, şunları söyledi:



“Bizim de 2-3 tane kentsel dönüşüm projemiz Cumhurbaşkanlığında hala onay bekliyor. İskenderun’da kendi riskli alan ilan ettikleri yeri kendileri kaldırdı. Suçlamanın alemi yok. Kentsel dönüşüm yaparken yıkılması gereken yerdir. Bunun problemini çözemiyorsunuz. Eski binalarda, özellikle ahşap evlerde üç aile kalabiliyor. Bunlara çık dediğinizde 3 ayrı daireye ihtiyaç oluyor. Ahşap ev gibi olmuyor. İskenderun’da Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile afet bölgesinden çıkarıldı. Sorun burada değil. İnsanca bir kentsel dönüşüm yapmak lazım. Ankara’da birçok yerde gecekondu vardı. Bunların birçoğu yıkıldı. 14 bin tanesine hala borcumuz var. Şöyle düşünün; burası Erzurumlular Mahallesi. 30-40 yıl önce gelmişler. Herkes kendi evinde. Gece vakti eşi nöbete gidiyorsa komşusuna gidiyor. Düğünde cenazede beraberler. Bunları yıktık, hadi bakalım kurayı çekin dedik. Kurayı çekince komşuluk ilişkisi kalmadı. Hepsi borçlandırıldı. Apartman aidatı, asansör bakımı, hepsi masraf. Alışkın değiller ki. TOKİ şu anda yapıyor. Birbirine yakın olanlara birlikte kura veriyor. Doğrusu bu. Dava açıyorlar. Sulukule tarafını hatırlıyorum. Hiç kimse orada siz burada kentsel dönüşüm yapmayın denmedi. Sadece onların kültürünün yaşatılması istendi. Her afetin arkasında siyaset aramanın bir anlamı yok. Son derece yanlış. Benim bir afet karşısında bir tane bile tweet atmışlığım yok.

“İGA ÇALIŞMALARI BİZİM İSMİMİZİ SİLEREK YAYINLADI”

Hatay havalimanı onarımında İGA’nın, sosyal medya paylaşımlarında ABB’nin adını sildiğini belirten Yavaş, şu açıklamalarda bulundu:

Şöyle bir mahcubiyet var anladığım kadarıyla lojistikte de sıkıntı olduğu için havalimanının iki gün için açılması lazımdı. Organizasyon eksikliğinden dolayı gecikme yaşanınca bizim ekibimizi çağırdılar. İGA denen firma bizim ismimizi silerek yayınladı. Kendileri üslendi ‘Biz yapıyoruz’ diye. Biz oraya 35 kamyon gönderdik. İki gün önce de cumhurbaşkanı ‘yalan söylüyorlar’ dedi. Sayın cumhurbaşkanı yalanı kim söylüyor? Birisi cumhurbaşkanına yalan söylüyor. Kim söylüyorsa onların cezalandırması lazım. Bunlar durduk yere polemik konusu oluyor.

“DERE YATAĞINI KAPATIP YOL YAPMIŞLAR”

Dere yatağını kapatıp 20 metre yükseklikte yol yapmışlar adı da Gökçek Bulvarı olmuş. Organize Sanayi buranın planın yapmış Parkı da yeşil alandan çıkarıp, tam yolun karşısına gelecek şekilde de satmışlar. Oraya da 5-6 kat bina yapılmış. Yukarıdan gelen sel geri tepiyor. Yandan gidiyor oraya da bulvar yapılmış.

“İŞ BEĞENMİYOR DENİLEN GENÇLER YURT DIŞINDA GARSONLUK YAPIYOR”

İş beğenmiyor denilen gençler, yurt dışında garsonluk da yapıyor. Demek ki mesele iş beğenmemek değil. Siz buradaki insanca bir hayat sunmuyorsunuz ki.

“GENEL BAŞKANLARIN PARTİLERİNİN BAŞINDA OLMASINI ÖNERECEĞİM”

Meral Hanım önerdi, sayın genel başkanımız da kabul etti. Son gün oldu, birkaç saate sıkıştı. Birkaç gün vaktimiz olsaydı şunu önerecektik, Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak beni ve Ekrem Başkanı ilan edin, sayın genel başkanlarımız milletvekili olsun ve partilerin başında olsunlar diyecektik. Kendi grupların başında olmasının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Bu benim fikrim. Bunu sayın genel başkanlarla konuşacağım ama takdir masanın.

“BİNALİ YILDIRIM İÇİN AYNI FİKRİ ÖNERENLER, ŞİMDİ OLMAZ DİYOR”

Belediyeleri asla kaptırmazdık. Göreve devam edeceğimiz belliydi. Görevi bırakacak olsaydık adaylığımız söz konusuydu. Vatandaşa verdiğimiz sözü tutacağız. Adaylığa ısrarlı olmamamızın sebeplerinden bir tanesi daha önce bu yaşandı. Bizi 5 yıllığına seçtiler. Son güne kadar görevimizi sürdürmek boynumuzun borcu. Aksi takdirde Ankara halkı bizi affetmez. Hemen atama yapılmayabilir. İki görevin aynı anda sürdürebileceğini de düşünüyorum. Sayın Binali Yıldırım için aynı fikri önerenler, İBB Başkanı olunca Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak diyenler şimdi olmaz diyorlar. Şunu söyleyeceğim sadece, iki üç tane idare profesörünün açıklaması var. En önemlisi hocaların hocası Ergun Özbudun. Dün yaptığı açıklamada bunun gayet mümkün olduğunu açıkladı. İki görev bir arada yürütülebilir. Yetkili olmak istememizin sebebi, halkla, gençlerle, kadınlarla kurduğumuz iletişimin, projelerin bir şekilde ülke yönetiminde olmasını istiyoruz. Büyükşehir belediye başkanları vatandaşla haşır neşir olabilen insanlar, gençlerin kolay ulaşabildiği insanlar. Onlar yine bize ulaşacaklar. Cumhurbaşkanı yardımcılığı olsak da belediye başkanlığımız devam ettiği için biz onlarla iç içe olacağız.

Bu Yazıya Tepki Ver