“Marmara doğanın isyanı, Allah’ın bir uyarısı”

ahmet-davutoglu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayarak gündemi değerlendirdi.

Marmara Denizi’nin korunması gerektiğine dikkat çeken Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu “Tam da Kanal İstanbul Projesi gündeme geldiği ve sayın Cumhurbaşkanı’nın ‘inadına yapacağız’ dediği günlerde bu felaketi Maramara’da yaşıyor olmamız; doğanınn isyanı, Allah’ın bir uyarısı olarak görmek lazım. Çevrede sanayileşmenin çok yoğun olduğu bir iç denizde Kanal İstanbul’u inşa etmek cinayettir” dedi.

Görevde olduğu sürede şahsen sayın Cumhurbaşkanı’nı uyardığını dile getiren Ahmet Davutoğlu şunları söyledi: “Yazılı raporlar verdim. Ama Sayın Cumhurbaşkanı’nın son günlerde en sevdiği kelime ‘inadına’ kelimesi. Milletin sesini dinlemeden, halkın uyarılarını dinlemeden, çevrenin, doğanın isyanını dinlemeden, inadına insan ve doğa ile savaşan bir zihniyet ile karşı karşıyayız.

‘Haziran ayında kazmayı vurucağız, temeli atacağız’ demek, aynı zamanda bir doğa değil bir hukuk cinayetidir. Hangi yapım ihalesi yapıldı da bugün Kanal İstanbul’un temel atma ihalesine gelindi. Yapım ihalesini anladık. Ancak ihale yok ortada. Arkadaşlarımın verdiği raporlardan anlaşıldı ki, daha önce yapılmış olan iletim hatlarının yer değiştirmesiyle ilgili küçük çaplı bir ihaleyi yeniden ihale açmadan mahiyetini değiştirerek köprü ihalesine çevirmişler. Bu hukuki müyyediyesi olan bir suçtur. Buna imza atan bütün bürokratları şimdiden uyarıyorum.”

Bu Yazıya Tepki Ver