Matematik yoksa beyin gelişmiyor

egitimmanset1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışma, matematik eğitimi almayan öğrencilerin hafıza ve akıl yürütme dahil birçok önemli bilişsel işlevde yer alan beynin kilit bir bölgesinde çok önemli bir kimyasalın daha az olduğunu ortaya koydu

Gama-aminobütirik asit… Bu madde özellikle genç yaşlardaki insanların eğitiminde kilit rol oynayan bir kimyasal. Matematik eğitimi almayan insanların hafıza ve akıl yürütme dahil birçok önemli bilişsel işlevde yer alan beynin kilit bir bölgesinde bu madde olmuyor. Bu sonucu ortaya çıkaran da Oxford Üniversitesi Deneysel Psikoloji Bölümü’nden araştırmacılar oldu.

Oxford Üniversitesi’nde bilişsel sinirbilim profesörü olan Roi Cohen Kadosh, matematiğin önemi için şu yorumu yaptı: “Matematik becerileri, istihdam, sosyoekonomik durum ve zihinsel ve fiziksel sağlık dahil olmak üzere çeşitli faydalarla ilişkilidir. Ne yazık ki, bu yaşta matematik çalışmayı bırakma fırsatı, matematik eğitimini bırakan ergenler ile devam edenler arasında bir boşluk yaratıyor gibi görünüyor.

Çalışmamız, eğitimin gelişen beyin üzerindeki etkisine ve biyoloji ile eğitim arasındaki karşılıklı etkiye ilişkin yeni bir biyolojik anlayış düzeyi sunmaktadır. Bu eşitsizliğin veya uzun vadeli etkilerinin nasıl önlenebileceği henüz bilinmiyor. Tüm ergenler matematikten hoşlanmazlar, bu yüzden olası alternatifleri araştırmalıyız.”

Bu Yazıya Tepki Ver