Mehmet Ali Kulat’tan AK Parti’ye uyarı: “OY olarak dönmez…”

Mehmet Ali Kulat
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, önümüzdeki seçimler hakkında AK Parti’ye dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Kulat, “Seçime çeyrek kala yapacağınız düzenlemeler milletin bir kısmının sıkıntılarını çözse de OY olarak dönmez” dedi.

Kulat şunları kaydetti:

“Demedi demeyin Eğer niyetiniz ‘ölümü gösterip sıtmaya razı etmek ise…’ Bilesiniz ki devir sıtma devri değil. Sıtma ne ki; bu millet koskoca Corona’ya kafa tutuyor… Seçime çeyrek kala yapacağınız düzenlemeler milletin bir kısmının sıkıntılarını çözse de oy olarak dönmez.”

MAK’IN SON ANKETİNİN SONUÇLARI

MAK Araştırma’nın, 8-17 Ocak tarihleri arasında yaptığı ankete göre Cumhur İttifakı, Millet İttifakı’nın gerisine düştü. Katılımcıların yüzde 64’ü ise parlamenter sisteme dönülmesi gerektiğini söyledi.

Ankete göre kararsızlar dağıtıldıktan sonra Cumhur İttifakı’nın oy oranı % 39.1 (AK Parti % 31.9, MHP %7.2) olarak hesaplandı. Millet İttifakı’nın iki büyük bileşeninin desteği de % 39.5 (CHP % 24.4 ve İYİ Parti % 15.1) oranında ölçüldü. Ankette HDP’nin oy oranı % 9.3, DEVA Partisi’nin % 3.4, Gelecek Partisi’nin % 2.6, Saadet Partisi’nin % 1.3, Hüdapar’ın % 0.9, BTP’nin % 0.8, YRP’nin % 0.7, Memleket Partisi’nin % 0.5, BBP’nin % 0.5, DP’nin % 0.4 ve TDP’nin % 0.3 çıktı.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir