Mehmet Barlas: “CHP, sadece sokak gösterilerinin arkasındaki örgüttür”

mehmet barlas
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sabah yazarı Mehmet Barlas dün olduğu gibi bugün de CHP’yi itham eden yazılar kaleme almaya devam etti. Barlas, önce, “Görevdeyken yönettiği SSK’nın iflasına sebep olan Kemal Kılıçdaroğlu, şimdi de CHP’nin yönetiminde aynı başarısızlığı sergiliyor.” dedi. İktidar için son derece avantajlı olan bu durum tespitinin ardından heybeden asıl turp çıktı: “Temel ilkeleri bulunan ve cumhuriyetin kurucusu gibi bir unvana sahip olan CHP, sadece sokak gösterilerinin arkasındaki örgüttür. Bilemiyorum, bütün bu işlerin üstesinden nasıl geleceğiz?

Yazısının ilk kısmında HDP-PKK ilişkisine dair cümleler kuran Barlas, yazısının ikinci bölümünde, dünkü yazısında, yine bağlamsız bir şekilde “CHP demokratik rejimi zayıflatacak hiçbir şey yapmamalıdır” ifadesinde olduğu gibi ilginç bir iddia ortaya attı: “CHP, sadece sokak gösterilerinin arkasındaki örgüttür.” Mehmet Barlas yazısında bahsettiği sokak gösterilerinin hangi gösteriler olduğunu belirtmedi. Kemal Kılıçdaroğlu kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, “Erdoğan sokağa çıkmamızı istiyor; zorlayacak, baskı kuracak ama çıkmayacağız” demişti.

thumbnail
İlgili Haber
Mehmet Barlas: “CHP demokratik rejimi zayıflatacak hiçbir şey yapmamalıdır”

Barlas yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Çok önemli bir nokta da muhalefet partilerinin ve özellikle CHP’nin bütün bu kural dışılıkları benimsemiş olmasıdır” diyen Barlas, şunları kaydetti:

Görevdeyken yönettiği SSK’nın iflasına sebep olan Kemal Kılıçdaroğlu, şimdi de CHP’nin yönetiminde aynı başarısızlığı sergiliyor. Temel ilkeleri bulunan ve cumhuriyetin kurucusu gibi bir unvana sahip olan CHP, sadece sokak gösterilerinin arkasındaki örgüttür. Bilemiyorum, bütün bu işlerin üstesinden nasıl geleceğiz? Çünkü komşumuz Irak, Suriye ve bölgemizin önemli ülkeleri Mısır, Libya bu tür sorunları çözemedikleri için şimdi ne haldeler? Biz Türkiye olarak artık beklememeliyiz.

Yazının tamamı için tıklayın



Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir