Mehmet Barlas ibreyi TÜSİAD’a mı çevirdi?

Mehmet Barlas
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sabah başyazarı Mehmet Barlas, döviz kurlarındaki “düşüşün” fiyatlara yansımadığını söylerken, “Ümitsiz olmamız için hiçbir nedenimiz yok. Yeter ki ekonomiyi yönetenler, genel kuralları unutmadan yeni ekonomik modeli hayata geçirmekte kararlı olsunlar” dedi.

Barlas, ekonomi yönetimine ve 2022 beklentilerine ilişkin olarak, “Erdoğan’ın seçtiği kadroların da yeni ekonomik modeli uygularken ekonominin genel kurallarına da mutlaka uymaları gerekiyor. Bu denge gözetilirse 2022 yılında ekonomik bir başarı beklemek hayal olmaz” dedi.

Barlas, “2023 seçimlerine kadar önümüzde uzun bir süre var. Türkiye, her alanda gelişiyor, üretimi ve ihracatı artıyor. Dahası jeopolitik olarak önemli bir noktadayız ve genç bir nüfusumuz var. Ümitsiz olmamız için hiçbir nedenimiz yok. Yeter ki ekonomiyi yönetenler, genel kuralları unutmadan yeni ekonomik modeli hayata geçirmekte kararlı olsunlar” ifadelerini kullandı.

TÜSİAD NE DEMİŞTİ?

TÜSİAD, 18 Aralık’ta yaptığı ve hükümet kanadında tepki gören açıklamasında “Son dönemde ekonomide oluşan hasarın tespitini yapıp öncelikle serbest piyasa işleyişi çerçevesinde, tüm paydaşların desteğinin alındığı, genel kabul görmüş iktisat bilimi kurallarına hızla dönülmesinin gereği açıktır.” demişti.

Yazının tamamı için tıklayın



Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir