Mehmet Bekaroğlu EYT’de kritik noktaya dokundu: “4,7 milyon insanı, bu altyapıyla ancak 5 senede emeklilik ederler !”

eyt
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Eylül 1999’dan bu yana emeklilikte mağdur edilen insanların hak arayışı içinde bulunduğunu belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının altyapısının senede 350-400 bin insanı emekli etmeye ancak yettiğini, belki 50 bin kişinin daha emekli edilebileceğini belirten Bekaroğlu, “4,7 milyon insanın, bu altyapıyla, bu bilgisayar donanımıyla, otomasyonuyla ancak 5 senede emeklilik işlemlerini yapabilirler.” dedi.

EYT düzenlemesinin sürekli geciktirildiğini söyleyen Bekaroğlu, düzenlemenin seçime yakın yapılarak vatandaşın oy vermesinin sağlanacağı düşüncesine karşı “Vermeyecekler. EYT’liler AKP’ye oylarını vermeyecekler” diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının altyapısının senede 350-400 bin insanı emekli etmeye ancak yettiğini, belki 50 bin kişinin daha emekli edilebileceğini belirten Bekaroğlu, şunları kaydetti:

“Yüz binlerce kişiyi hemen emekli edebilecek imkanları yoktur. Bana göre yaptıkları şey, aldığımız duyumlar da bu doğrultuda, ‘Bu teklif mart gibi, şubat sonu gibi kanunlaşsın. Sonra 5-10 bin kişinin işlemini yapalım, kalanını da seçimden sonraya bırakalım.’ Amaçları, beklentileri bu. 4,7 milyon insanın, bu altyapıyla, bu bilgisayar donanımıyla, otomasyonuyla ancak 5 senede emeklilik işlemlerini yapabilirler. Bunları çalışmadan geldiler.”

Bu Yazıya Tepki Ver