Mehmet Metiner’in ‘Reis’ten ricası: “Grup başkanvekilleri seçimle gelsin”

Özlem Zengin
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski AK Parti milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, AK Parti Grup Başkanvekilliğinde yaşanan görev değişiminin ardından Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu. Metiner, “Reis’im, siz, nasıl ki millet tarafından doğrudan seçiliyorsanız, grup başkanvekilleri de aynı yöntemle seçilsinler” dedi.

Metiner, Twitter paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Reis’ten ricamdır: Lütfen grup başkanvekillerinin AK Parti meclis grubunca seçilmesini sağlayınız ki örnek bir demokrasi uygulaması gerçekleşsin. Reis’im, siz, nasıl ki millet tarafından doğrudan seçiliyorsanız, grup başkanvekilleri de aynı yöntemle seçilsinler.”

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, gençlik buluşması ve konferans etkinlikleri kapsamında 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nda, “Cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünmemizi yok etmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

Ünal’ın bu sözlerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de tepki göstermişti.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, dün, “Grup Başkan Vekilliği görevimden affımı talep ettim.” açıklamasını yaptı. AK Parti MYK’nın toplanmasının hemen ardından gelen istifada Mahir Ünal’dan boşalan AK Parti Grup Başkanvekilliği görevine Özlem Zengin atandı.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir