Mehmet Ocaktan: “AK Parti, 1940’ların ‘tek parti dönemi’ CHP’sini istiyor”

Erdoğan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun başörtüsüne yasal güvence verilmesine yönelik teklifini değerlendirdiği yazısında, “AK Parti’nin ve İslamcı kesimlerin başörtüsüne yasal güvence sağlanmasından bu kadar rahatsız olmalarını anlamak mümkün değil. İki gündür iktidar medyası ve AK parti yetkilileri, Kılıçdaroğlu’nun hamlesini püskürtmek için canhıraş bir mücadele veriyorlar.

İktidar cenahındaki başörtüsü rahatsızlığından anlıyoruz ki aslında AK Parti Türkiye’nin normalleşmesini isteyen bir CHP Genel Başkanı değil, 1940’ların ‘tek parti’ dönemi CHP’sini istiyormuş, aslında bugünkü Ortodoks sol ve ulusalcılar da aynı CHP’yi istiyor.” ifadelerini kullandı.

CHP ile özdeşleştirilen Ortodoks sol çevrelerin muhtemel bir CHP iktidarında 28 Şubat hayali kurduklarını savunan Ocaktan, “Özellikle muhalif gazete ve televizyonlarda yer alan bazı kalemler bir anda ezberlerine geri dönerek Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü hamlesiyle laikliğin elden gideceğini, başörtüsünün yasal güvenceye alınmasıyla hayal ettikleri yasakçı günlerin bir daha geri gelmeyeceğini yüksek sesle dillendirmeye başladılar” diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir