Mehmet Ocaktan: “AK Parti için esas tehlike…”

ak parti seçmeni
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, AK Parti’nin demokrat-muhafazakâr ve hukukun üstünlüğünü savunan bir parti olmadığını belirterek, “Eğer mutlaka bir tarif yapmak gerekirse belki şöyle bir tanımlama yapılabilir; biraz muhafazakar, yer yer MHP’yi de aşan aşırı milliyetçi ve de dönemin ruhuna uygun olarak ulusalcı bir parti… Ama aynı zamanda ‘görsel dindarlık’ ritüellerine yaslanan ve bu eksende dindar-muhafazakar kesimleri hamasi söylemlerle tavlamaya çalışan bir parti.” diye yazdı.

Parti içinde yönetim kademesinden milletvekiline, teşkilatlardan en alt kademelere kadar pek çok insanın gidişattan rahatsız olduğunu savunan Ocaktan, “Bütün bu rahatsızlıklar AK Parti’de görünür bir kırılmaya yol açar mı, doğrusu kestirmek zor. Ama bu halin, hemen bütün parti katlarında derin bir motivasyonsuzluğa yol açtığı kesin…

İşte AK Parti için esas tehlike de bu… Unutmayalım, her seçime coşkuyla hazırlanan AK Parti bugüne kadar hiç yaşamadığı bir motivasyon kaybıyla karşı karşıya. Aslında seçime nasıl hazırlanması gerektiğini çok iyi biliyor ama artık hikayesi çok zayıf… Çünkü ekonomi dahil, ülkenin temel sorunları konusunda çözüm kabiliyetini tümden yitirmiş bulunuyor. Muhtemelen seçimlerde, bulunduğu belirtilen gaz rezervleri ve TOGG gibi argümanları kullanacaktır. Ancak bütün bunlar insanların fukaralığına çare olabilecek mi, orası meçhul…” ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın

Bu Yazıya Tepki Ver