Meraktan havalimanına giden kamyoncu tahliye uçağıyla ABD’ye uçtu

pakistanlı kamyoncu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Afganistan’ın başkenti Kabil’deki havalimanında, Taliban şehre girdikten sonra yaşanan kargaşada bir Pakistanlı kamyoncunun tahliye uçağına atlayarak ABD’ye kaçtığı iddiası sosyal medyada yankı uyandırdı.

Olay, Asad Shinwari adlı bir kişinin Facebook gönderisiyle yayılırken Hollandalı siyasetçi Joram van Klavere de hikayeyi paylaştı.

Sağcı Özgürlük Partisi’nden milletvekili seçilen Klaveren, İslam karşıtı kitap yazarken Müslüman olmasıyla biliniyor.

İddiaya göre Pakistan’ın Hayber Pahtunhva vilayetinde yaşayan Maşo Şinvari, işi dolayısıyla genellikle Peşaver’den Afganistan sınırındaki Torkham’a kamyonuyla giden kamyoncuydu.

Ancak Afganistan’dan tahliyelerin başlamasıyla aksiyon görmek için Kabil’deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’na ulaştığı öne sürüldü.

Bu sırada Şinvari’den üç gün boyunca haber alamayan ailesi, Pakistanlı kamyoncunun öldüğünü düşündü. Ancak iddiaya göre Şinvari, salı günü ailesini arayarak ABD’ye geldiğini söyledi.



ABD’de yeni bir hayata başlamayı planlayan kamyoncu, ailesinden Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nın yakınlarına park ettiği kamyonunu almalarını istedi.

Hindistan merkezli Siasat Daily’nin Farhan Hodak adlı Afgan bir vlogger’dan aktardığına göre bu münferit bir olay değil. Zira Hodak tahliye sırasında pek çok kişinin bu şekilde dünyanın farklı yerlerine gittiğini söyledi.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir