Meral Akşener: “Ben cumhurbaşkanı adayı değilim”

Meral Akşener

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bunu bir kaç defa daha söyledim ama anlaşılmadı. Burada net bir şekilde açıklayayım. Cumhurbaşkanlığına aday değilim. Başbakanlığa adayım” dedi.

Halk TV’de Suat Toktaş’ın sorularını yanıtlayan Akşener’in açıklamaları şöyle:

“İş birliği içinde rekabet diye bir kavram tanımlarım. Ondan sonra rakip olacağız biz. Bana çeşitli sorular soruyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu’nun aday profili anlatımına katılıyorum. Ben cumhurbaşkanı adayı değilim. başbakanlığa adayım”

Cumhurbaşkanlığı makamını o seçimi almak zorundayız. Önemli olan bu. Ben kendi adıma kararımı söyledim. Bu seçimin alınması konusunda inanılmaz kararlıyım.

Kürt sorunu tartışmaları

“Kılıçdaroğlu açılım süreci için meclis-i işaret etti. Bunu ilk defa söylemiyor. İkinci bir şey daha var orada sayın Kılıçdaroğlu HDP yi başlat aktör olarak gösterdi. Cemil Çiçek’in Başkanlığı döneminde mecliste bir anayasa değişikliği oldu bütün partiler birlikte çalıştılar. Böyle bir durum oldu. Sayın müsavat Dervişoğlu nun açıklamalarına da Katılıyorum o zaman İmralı’da masaya koydular muhatap olarak sayın Kılıçdaroğlu başından itibaren HDP’nin buralara mesafe koymasını söyledi Biz de söyledik buna karşılık imralı’nın mektubunu okutan Abdullah Öcalan’ın kardeşini televizyonlara çıkaran bir Cumhur ittifakı var.

Cumhur ittifakı bileşenleri Abdullah Öcalan’ı muhatap olarak kabul eden bir tablo ortaya çizdi Ben buradan Bahçeli ve Erdoğan’a sesleniyorum Kandil ile İmralı ile aralarına mesafe koysunlar.

Meşruiyet üzerinden gidersek eğer HDP mecliste temsil edilen milletin oy verdiği devlet hazinesinden para alan meclis başkan vekili olan bakın bizim Meclis başkan vekilimiz yok. Bir siyasi parti bunlar, kimse onun üzerinden konuşup bizi suçlamasın.”